Groovocado

Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol in bisere 80. in 90. let. Blagodejno učinkuje proti stresu, dolgčasu, nelagodju in po zadnjih študijah tudi stanju, imenovanem »safr«. Devet živahnih glasbenikov bo razmigalo vašo ritko!

Začetki banda segajo v leto 2015, ko sta dva nadobudneža spoznala funk glasbo in hitro nabrala skupino prijateljev v želji po preigravanju funka in soula. Po udarnem nastopu v legendarnem klubu Satchmo se je Groovocado šele prebudil. Ob rahli permutaciji nastopajočih in žanrski posodobitvi repertoarja se je leto kasneje koncert v nabito polnem Satchmu ponovil. Groovocado je s tem prebil led mariborske scene in tako pričel s širšim koncentriranjem v Sloveniji in tujini. Najbolj odmeven koncert je bil zagotovo pred rajajočo množico na velikem silvestrovanju na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, Groovocado pa se trudi obdržati vsakoletno tradicijo božičnega koncerta v mariborskem klubu KGB. 

Groovocado vedno znova preseneti s svojo izvirnostjo priprave aranžmajev, nastop pa je užitek za vse, ki radi migajo ob prepoznavnih uspešnicah iz različnih obdobij. 

»Mene je itak imelo, da bi šel počasi domov, ampak bolj kot sem prisluhnil zasedbi Groovocado, bolj sem se zibal. Pa ne edini. Na koncu je delovalo, kot da pleše celi trg. /…/ Tip v prvi vrsti je z berglami migal. V luft. Ja, bergle v zrak. Potem veš. Da nekaj delaš zelo dobro.« Jaša Lorenčič, Urbani.si 2020


Monika Mulec, vokal
Klara Klasinc, vokal 
Nejc Kosanič,  kitara
Anej Pevec, bas kitara
Aleksander Živko, klaviature
Jure Skaza, bobni, vokal
Gregor Preložnik, trobenta, vokal
Sašo Fekonja, saksofon
Aleš Levačič, pozavna

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava