Priporočamo

Zvezdnik, ki navdušuje na najeminentnejših jazzovskih festivalih.

Erika Truffaza mnogi upravičeno smatrajo za najpomembnejšega trobentača vseh časov na evropskih tleh. Zaradi njegove enkratne fuzije številnih žanrov v očarljivo zamaknjeno glasbo ga je moč primerjati kvečjemu z Milesom Davisom, od katerega je prevzel tudi statično odrsko prezenco, a ji dodal dobršno mero čustvenosti. Truffaz v svojo edinstveno in mamljivo godbo vpleta mešanico cool jazza, ambientalne elektronike, drum'n'bassa, popa, duba, klasike in arabske godbe, ki kot celota jasno dajejo vedeti, da je Truffaz veliko časa preživljal v klubih. Kvartet je Truffazova stalnica, le občasno se v njem spremeni kakšen član – tokrat je to bobnar Artur Hnatek, učenec Marka Giulliane, ki je trenutno gotovo najbolj cenjeno ime na evropskih tleh, kadar gre za druženje akustičnega bobnarskega seta s klubskimi, elektronskimi breakbeat in drum'n'bass ritmi. 

Letos štejemo 25 let od Truffazovega prvenca, 15 let od mariborske premiere, 10 let od njegovega prvega nastopa na Festivalu Lent ter hkrati slavimo tudi njegov 15. album za legendarno založbo Blue Note! Le-ta nosi naslov Lune Rouge (slov. Rdeča luna). Če želimo videti rdečo luno, se mora zgoditi popoln lunin mrk, redka kombinacija in popolna poravnanost Sonca, Lune in Zemlje – šele tedaj bo na nebu zažarela v edinstvenem svetlobnem spektru. 


ERIK TRUFFAZ QUARTET (FRA, SUI) 

Erik Truffaz, trobenta
Benoît Corboz, Fender Rhodes, klaviature 
Marcello Giuliani, električni bas
Artur Hnatek, bobni, tolkala


Ste ljubitelji jazza in raziskovalci dobre glasbe? Ponujamo vam možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih - Odru Nove KBM prejmete 20% popust na celotno ceno vstopnic!

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vam vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava