/ob 20.00/ BO!

Slovenska rock skupina z nenavadnim imenom BO! je na sceni prisotna že nekaj let. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku: Dirka za notranji mir (2012), Okrogli svetovi (2014) in Kingkong (2018). Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih z gostovanjem na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: »energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom.« 

V prvih dneh lanskega leta so se zaprli med studijske stene in sočasno napovedali drugačne dimenzije slovenskega rocka na njihovi tretji plošči Kingkong, ki je že na voljo v glasbenih knjižnicah Spotify, Deezer in iTunes. Vodja benda in kitarist Robi Kugler takole komentira njihovo glasbeno pot: »Naš album z rockovskim naklonom je zdravilo za dušo. V zadnjih dveh letih smo vanj vgradili naše značaje, producent pa jih je uspel sestaviti v studijsko mojstrovino. Če povzamem: nekje vmes smo postali odrasli.«

Trenutno se fantje posvečajo promociji plošče Kingkong, o kateri bomo zagotovo še slišali. Njihove tri do sedaj lansirane single z zadnje plošče lahko pogosto slišite na radijskih valovih: to so Maska, Drugi krog in bolj poletni rockovski komad Padava, ki ga je pospremil skorajda že filmski in vrhunsko zrežiran videospot. Muzika torej BO!


Bo!

  • Grega Hrovat, bobni
  • Robi Kugler, kitara
  • Boštjan,Meh, vokal
  • Jurij Žohar, bas

 

/ob 21.30/ THE DUKES OF PRUNES

The Dukes of Prunes je nadaljevanje projekta, ki sta ga Boštjan Andrejc in Samo Turk začela na Glasbeni šoli Koper, ko sta z izbranimi učenci sestavila obširen band, ki je izvajal repertoar iz opusa Franka Zappe. 25 let po smrti tega neulovljivega umetnika sta zbrala novo zasedbo, s katero so pripravili udaren repertoar iz njegovega obširnega opusa.

Frank Zappa (1940-1993) je bil ena najpomembnejših glasbenih figur 20. stoletja. Ustvarjal, mešal in preskakoval je polja moderne klasične glasbe, psihedelične, fusion, jazz, rock in zgodnje programirane ter elektronske glasbe z občasnimi ekskurzi v vse ostalo.

Njegovo glasbo poleg pestrosti odlikuje tudi obseg. Okrog šestdeset albumov za časa življenja, približno še enkrat toliko uradnih izdaj po smrti in nešteti »bootlegi« so pustili - in še vedno širijo - pečat v zgodovini glasbe.

Poleg tega se je Zappov glasbeni genij odražal v izjemni pestrosti besedil. Na prvi posluh zgolj humornih, v resnici pa izjemno pronicljivih in kritičnih, izhajajočih iz vsakdanjih bizarnosti. Zappa je v besedilih, pa tudi sicer, relativiziral vse. Predmet posmeha in kritike so vsi pripadniki in vse pripadnice človeške družbe. Tako ženske kot moški, črni in beli, športniki, pivci piva, Francozi, najstniki, jazzisti in Jimi Hendrix. Zato je bil venomer tarča vseh »varuhov«: morale in enakosti, klasike, jazza in rock'n'rolla.


The Dukes of Prunes

  • Boštjan Andrejc – Bushy, kitara, mandolina, vokal
  • Samo Turk, kitara, vokal, orglice, tolkala
  • Andrej Marinčič, klaviature
  • Boris Holešek, bas
  • Aleš Zorec, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava