ANA JULIJA MLEJNIK je začela igrati violino pri šestih letih na Glasbeni šoli Škofja Loka in šolanje nadaljevala pod mentorstvom prof. Tatjane Špragar v Ljubljani.  Po uspešno opravljeni maturi je bila leta 2009 sprejeta na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Tam je študirala v violinskem razredu prof.Gorjana Košute in leta 2013 tudi diplomirala. Študij je nadaljevala na Kraljevem konzervatoriju v Bruslju, v razredu svetovno priznane violinistke in zmagovalke tekmovanja Kraljice Elizabete, prof.Yuzuko Horigome. Leta 2016 je magistrirala z izredno pohvalo (magna cum laude). Visoka ocena je Ani Juliji omogočila smer podiplomskega študija, namenjenega izobraževanju koncertnih glasbenikov solistov (concertmusicus), ki ga je leta 2018 prav tako z magna cum laude zaključila. Veliko zanimanje za historialno glasbo, ki ga kaže Ana Julija, pa se je izkazalo v dvoletnem študiju baročne violine pri priznanem profesorju Ryu Terakadu.  Izobraževala se je tudi pri drugih priznanih profesorjih, kot so R. Friend, I. Ozim, J. Fisher, G. Pauk, S. Kim, C. Forough, S. Ryu, S. Shipps, V. Szabadi, K. Yon, J. Talich, S. Ashkenasi. Beleži uspehe na mednarodnih odrih in je kot solistka z orkestrom debitirala v Londonu, Parizu, Tokiu, Bruslju, Anconi, Torontu in Ljubljani (Cankarjev Dom). Med drugim je leta 2008 ob obisku britanske kraljice

Elizabete II. in vojvode Edinburškega kot solistka igrala s Policijskim orkestrom v veliki dvorani Slovenske filharmonije. Oder je že delila z mnogimi velikimi glasbenimi imeni, kot so maestro George Pehlivanian, maestro Bartholomeus Henri Van De Velde, Yuzuko Horigome, Antonio Meneses, Lorenzo Cossi, Lana Trotovšek, maestro Aleksander Spasić, Liliana Novak idr. Poleg tega je artistična direktorica festivala komorne glasbe Loka da Camera v Škofji Loki. Na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov v Genovi je osvojila prvo nagrado. Zelo rada se tudi udejstvuje v komornih zasedbah in je stalna članica baročnega ansambla London Brandenburg Soloists.

TANJA ČINČ je svojo glasbeno pot pričela s petimi leti v razredu prof. Vesne Dolamič na glasbeni šoli Franca Šturma, študij pa je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Lidije Malahotky-Haas. Septembra 2017 je z odliko zaključila magistrski študij klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Hinka Haasa. Trenutno je študentka drugega letnika podiplomskega specialističnega študija klavirja na Muzički akademiji v Zagrebu v razredu prof. Rubena Dalibaltayana in kot članica klavirskega tria Rêverie študentka magistrskega študija komorne glasbe na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz v razredu prof. Chie Choua. Je nagrajenka številnih mednarodnih in državnih tekmovanj. Koncertirala je v Sloveniji in v tujini (Kanada, Argentina, Avstrija, Anglija, Francija, Nemčija, Švica, Madžarska, Hrvaška, Italija) ter v okviru različnih organizacij ter festivalov, kot so  Festival Ljubljana, Glasbena mladina ljubljanska, Imago Sloveniae, GM oder, Festival Lent, Festival Tartini, Festival Biljke i svirke (Zagreb), Kristalni abonma v Škofji Loki, Koncertni abonma Rače, Wolfov abonma v Slovenj Gradcu, cikel Mladi talenti (Dobrna) in Festival Bled.  Kot solistka je igrala z godalnim orkestrom SGBŠ Ljubljana (dirigentka Polona Češarek), s Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (dirigent Tomaž Habe) ter s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (dirigenti En Shao, Simon Krečič, Miha Rogina).  Poleg solističnega udejstvovanja aktivno sodeluje tudi v mnogih komornih zasedbah. Od leta 2012 je članica mednarodno aktivnega in večkrat nagrajenega klavirskega tria Rêverie (Mojca Jerman, violina; Katarina Leskovar, violončelo).  Njihov prvi in dolgoletni mentor je bil profesor Tomaž Lorenz.  Za svoje umetniške dosežke je Tanja prejela Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Bila je prejemnica Zoisove štipendije in dolgoletna štipendistka Mestne občine Ljubljana, letos pa je prejemnica štipendije Ministrstva za kulturo.


Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonata v Es-duru za klavir in violino, op. 12, št. 3
Allegro con spirito
Adagio con molto espressione
Rondo. Allegro molto

César Franck (1822-1890): Sonata za violino in klavir v A-duru
Allegretto ben moderato
Allegro molto
Recitativo-Fantasia: Ben moderato
Allegretto poco mosso


  • Ana Julija Mlejnik, violina
  • Tanja Činč, klavir

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava