Elvis Jackson praznujejo 20 let. Praznujmo z Elvisi, tole bo hudo!

/ob 20.00/ DANIEL VEZOJA

Daniel Vezoja je pevec in songwriter, ki prihaja iz Brežic. Decembra 2016 je izdal prvi solo album Where the Light Resides, ki je bil pri kritikih odlično sprejet in se je zelo hitro uvrstil na več top 10 lestvic domačih albumov 2016. Januarja 2017 ga je predstavil s koncertom, ki so ga v živo prenašali na prvem programu Radia Slovenija. Album sta najavila dva singla I Hope The Wind Knows (feat. Joanna Marie) in pa Suzanna Smiling.

Danielova samostojna glasbena pot se je začela po razpadu bivše skupine TrainStation. Takrat se je še bolj posvetil svoji prvi ljubezni – pisanju pesmi. V javnosti je sam prvič nastopil na open micu v Dublinu. Tam se je zaljubil v lokalno glasbeno sceno in se vračal tja, kolikor je bilo to mogoče. Na ta način je prišel v stik s priznanim irskim producentom Gavinom Glassom s katerim je kasneje v studiu Orphan Recording posnel svoj prvenec. Med njegove večje nastope sodijo otvoritve za Liso Hannigan, Damiena Jurada in Lolo Marsh v Kinu Šiška ter za Dillon v A38 v Budimpešti in koncerti na festivalih Lent, Ment, Indirekt v Beogradu, Ferrara Art v Italiji ter Canalaphopic v Dublinu.


  • Daniel Vezoja, vokal, kitara
  • Dejan Slak, Wurlitzer, električne orgle
  • Borut Perše, kitara
  • Matin Koncilija, kontrabas
  • Tjaša Bizjak, violina
  • Uroš Bon, bobni

 

/ob 21.30/ ELVIS JACKSON

Elvis Jackson praznujejo 20 let.

Ajdovski punk rockerji veljajo za eno najuspešnejših domačih zasedb, ki si je svojo slavo prislužila tudi na mnogih koncertnih prizoriščih po vsej Evropi. V 20 letih so nastopili skupaj z zasedbami kot so Faith No More, Sepultura, Anthrax, Fishbone, The Offspring, Asian Dub Foundation in številnimi drugimi. Od prvega dne bogate kariere veljajo za bend, ki slovi po nepozabnih, s pozitivno energijo nabitih nastopih.

Na koncertni turneji ob 20-letnici se bodo ustavili tudi na mariborskem Festivalu Lent, novi in stari hiti pa bodo slišani v sklopu posebne izvedbe »pol elektrika & pol akustika« v družbi brass sekcije.

Praznujmo z Elvisi, tole bo hudo!


Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava