Caminoigra

Sodni stolp | glasba | Koncert
 Kupi karto

Glasba skupine Caminoigra se uvršča med glasbe sveta in s svojo raznolikostjo širi ustaljene glasbene okvire. V njej se prepleta mnogo glasbenih kultur, od ognjevitih latinsko-ameriških ritmov preko čutnosti španskega flamenka, pa vse do meditativne tradicionalne indijske glasbe oz. indijskih rag. V repertoarju skupine Caminoigra se pretanjeno združujejo jazzovska improvizacija, spevne melodije, ki gredo zelo hitro v uho, in elementi ljudske glasbe različnih dežel sveta (Indija, Španija, Kuba ...). 

Caminoigra deluje že od leta 1999, ko se je avtor glasbe, vokalist in kitarist Jan Tomšič, tudi navdušen svetovni glasbeni popotnik, za dlje časa vrnil iz svojih dolgoletnih potepanj v Slovenijo. 

Jan Tomšič je izjemen vokalist, kitarist in bansuri flavtist (bansuri flavta je posebna vrsta bambusove indijske flavte). Zaradi želje po širjenju glasbenih izkušenj je Jan veliko potoval in se izobraževal pri glasbenih mojstrih v Španiji in Ameriki, pa tudi  v Indiji, kjer se je učil zahtevne tehnike klasičnega indijskega petja in igranja na bansuri flavto. Janova glasba je prav zaradi naštetega polna vplivov in vtisov z drugih kulturnih področij, zato je njegov glasbeni jezik ekspresivni inštrument, ki glasbo bogati z zamaknjenimi melodijami in izbruhi strasti.

Skupina je do sedaj posnela tri plošče, Ishuan (2001), A new child (2003) in Yanu (2006).


Jan Tomšič, vokal, kitare, bansuri flavta
Blaž Celarec, tolkala, spremljevalni vokal
Žiga Golob, kontrabas
Boštjan Gombač, pihala in trobila

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava