Brin Bernatović, harfa

  • 19.30 - 20.30
  • Dvorana Union,
  • Vstopnine ni.

Spored

Carl Philipp Emanuel Bach: Sonata za harfo v G-duru, Wq. 139

  1. Adagio un poco
  2. Allegro

Boris Papandopulo: Študija za harfo št. 1

Eilhelm Posse: Etuda št. 7

Pierick Houdy: Sonata za harfo

  1. Allegro moderato
  2. Lento
  3. Vivo

Marcel Tournier: Féerie / Pravljična igra – Preludij in ples

Marcel Grandjany: Rapsodija


Brin Bernatović je študent 5. letnika Akademije za glasbo v Zagrebu pri prof. Diani Grubišić Ćiković. Star je 24 let, harfo pa je začel igrati pri svojih 7 letih.

Svojo glasbeno pot je začel na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri svojem očetu, prof. Daliborju Bernatoviću, kjer je tudi končal srednjo šolo. Nato je študij nadaljeval v Zagrebu, v času šolanja pa je študiral tudi pri prof. Emanueli Degli Esposti v Parmi in letos v Ljubljani pri prof. Mojci Zlobko Vajgl.

Brin je zmagovalec mnogih tekmovanj. Do sedaj se je udeležil 6 državnih in 13 mednarodnih tekmovanjih. Skupaj je prejel 13 zlatih plaket, 17 prvih nagrad, 1 tretjo in 1 četrto nagrado. Na kar 5 tekmovanjih je dosegel maksimalno število točk, torej 100.

Marljivo delo ga je nagradilo s priložnostjo, da je kot solist nastopil s simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Nastopil je tudi s profesionalnima orkestroma, s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor ter priznanim simfoničnim orkestrom I Virtuosi Italiani v Veroni.

Brin veliko koncertira in nastopa kot solist ter član komornih zasedb tako v Sloveniji kot tudi preko meja. Aktivno se udeležuje mojstrskih tečajev domačih umetnikov kakor tudi tujih. Po izjemno pozitivnih izkušnjah igranja v Mediteranskem mladinskem orkestru iz Aix-En-Provence med leti 2019 in 2021, nam Brin pove, da sebe v prihodnosti vidi prav kot član simfoničnega orkestra.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava