Priporočamo
 Kupi vstopnico

Ko se v namen dobrodelnosti na istem odru stand upa Festivala Lent znajde pet štajerskih legend, se zgodi čudež.

Marcos Tavares, ki je včasih igral nogomet za NK Maribor, je edini nogometaš, poleg sodnika Juga, ki ima v Mariboru svojo tribuno. Seveda imajo Skomine tudi drugi. Marcos je brazilsko favelo zamenjal za mariborsko parcelo in se ustalil v Šentilju. Človek bi pričakoval, da bo delal v Avstriji, ne pa na zelenici pod Piramido, kaj šele na festivalskem odru.

Filip Flisar, smučar in adrenalinski zasvojenec, nas je lani presenetil z naravnim talentom za komedijo, ko nas je popeljal v nakupovalni center, kjer ga je prvič v karieri zagrabila panika. Skupaj smo plezali po ohišju odra in se potili ob nerodnih plesnih korakih. Letos ga bomo zato s krajšo verigo priklenili na stole v prvi vrsti. Če mu boste z aplavzom dali krila, boste sami krivi, če boste skupaj poleteli.

6pack Čukur, raper, keramičar in lastnik hecnega psa, nam bo na letošnji predstavi Autsajderjev predstavil novo pesem, tako da mu bomo zlahka oprostili, da prihaja iz Velenja. Po predstavi boste lahko kupili spominske keramične ploščice s podobo vseh petih nastopajočih, ki jih lahko obesite v WC, kjer vam bodo ob zaprtju prišle še kako prav.

Četrti mušketir komičnega večera je Bor Greiner z Radia City, ki skrbi, da predstava poteka nemoteno, saj jo moderira, servira in zapakira čisto po svoje. Ima pač prakso z nakladanjem in s filozofiranjem. Tega mu ne gre zameriti, ker si s tem služi kruh, šunko in potico.

Zadnji, a hkrati prvi med enakimi, človek, ki je to ekipo zbral, zmotiviral in znerviral do napadov ipike, je direktor NKBM John Denhof. Ameriško-štajerska mašina. Brez njegove velikodušnosti – lani je namreč z odra streljal lastne bankovce – naša dobrodelna akcija nakupa invalidskega vozička nikakor bi ne uspela.

Lani je bilo v Vetrinjskem dvoru veličastno. Celo baklado smo imeli. Kaj se nam obeta letos, pa bomo izvedeli 24. junija. Poleg ure in pol smeha, zabave in glasbe bomo predstavili tudi rezultat lanskoletnega zbiranja sredstev. Deklica Tinka se bo na prireditev pripeljala s kupljenim invalidskim vozičkom, ki ji omogoča vožnjo pa neravnem terenu. Izvedeli boste tudi, kaj je letošnji namen dobrodelnosti. Ker gre v tretje rado, bo prihodnje leto zagotovo spet spektakularno.


Marcos Tavares, Filip Flisar, 6pack Čukur, Bor Greiner, John Denhof


Izkupiček od prodanih vstopnic gre v dobrodelne namene za nakup vozila SWINCAR, ki omogoča gibanje invalidnih oseb izven utrjenih površin.

Za nakup vozila lahko tudi donirate. Donacije se zbirajo na transakcijskem podračunu Rdečega križa Slovenije (OZ Maribor):

Nova KBM: SI56 0451 5000 0397 432
Sklic: SI00 50783
Koda namena: CHAR
Namen: čez ovire

 

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava