• 20.45 - 22.15
  • Vstopnine ni.

Hannah James je dolgoletna veteranka angleške folk glasbene scene, je skladateljica, tekstopiska, multiinstrumentalistka, vokalistka in plesalka.

Britanski Guardian jo je opisal kot »true original« angleške folk glasbe, ki v svoji glasbi s pridom uporablja tudi nožne perkusije, saj izvablja zvoke z nožnimi tolkalci, najpogosteje so to cokle.

Na britanski folk sceni je Hannah najbolj poznana po ženskem triu Lady Maisery ter po svoji prvotni skupini Kerfuffle, s katero je koncertirala več kot desetletje. Z njo je izdala tudi pet albumov in bila finalistka na BBC Young Folk Awards.

Njena glasba je močno povezana z angleškim ljudskim glasbenim izročilom, hkrati pa je moč čutiti tudi vplive dežel, ki jih je obiskala, ter sodelovanj z različnimi mednarodnimi umetniki  in glasbenimi skupinami. Na njen glasbeni izraz je pomembno vplival tudi šestmesečni študij na akademiji Sibelius v Helsinkih, kjer je proučevala ljudske glasbe Skandinavije.

Občinstva po vsej Veliki Britaniji je v zadnjih letih navduševala tudi z »one-woman show« projektom JigDoll, katerega pomemben del je ples v coklah, s katerimi dosega posebne ritmične in akustične poudarke in učinke. Njen zadnji projekt TheJigDoll Ensemble je v letu 2017 ob svojem premiernem nastopu na festivalu Folk Expo v Manchestru doživel stoječe ovacije in bil označen za vrhunec festivala.           


Hannah James, harmonika, vokal, ples (clog dance)
András Dés, tolkala
Mahan Mirarab, kitara
Claudia Schwab, violina, vokal

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava