Andrej Hrvatin

  • 18.00 - 19.00
  • Glavni trg
  • Vstopnine ni.

Andrej Hrvatin a.k.a. NIMETU je eden najbolj zanimivih in žanrsko neulovljivih glasbenih ustvarjalcev v Sloveniji.

Sodeloval je v mnogih zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije.

Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig.

Pomemben del ustvarjalnosti namenja »soundartu« in elektro-akustičnim zvočnim performansom v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na rezidenci »Sonic Art« v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v New Yorku.

Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih.

Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s »šamanističnimi« elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja »Immersion Vortex«) in sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije ter poučuje »frame drumming«.


Andrej Hrvatin, udu drums, obročni bobni, kalimba, indijanske piščali, klarinet, kaval, looper in fx

Lokacija

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava