Adi Smolar & Leteči potepuhi

Adi Smolar & Leteči potepuhi 

Adi Smolar, vokal, kitara
Aljoša Kunilo, vokal
Dejan Došlo, akustična kitara, vokal
Marko Ogrin, klaviature
Matjaž Ogrin, bobni
Sergej Jereb, bas kitara
Marko Matjašič, el. kitara

Kantavtor Adi Smolar je prvič uradno nastopil že leta 1981, od takrat je nanizal številne uspešnice in mnoge od njih so ponarodele. Od leta 1994 ga na snemanjih in večjih koncertih spremljajo Leteči potepuhi. Skupaj ustvarijo vedro, s pozitivno energijo nabito vzdušje, ki ga bodo deležni tudi poslušalci njihovega letošnjega nastopa na Festivalu Lent.

Leteči potepuhi so slovenska glasbena skupina, ki izvaja pop rock, blues in country rock. Večina občinstva jih pozna po uspešnici Bicikl, so pa v letih od 1995 do 2001 nanizali tudi precej drugih kot so Pojem blues, Kurja lojtra, Ljubezen na prvi pogled, Ko ti vse narobe gre... V tem obdobju so posneli tri albume: Zguba časa in denarja, Ljubezen na prvi pogledi in Sveža jajca.

Po dolgem premoru, me katerim so nekateri člani delovali v zasedbi Mestni postopači, so se leta 2015 zopet združili in odigrali vrsto koncertov, tako samostojnih kot tudi z Adijem Smolarjem, s katerim sodelujejo že od začetka svoje glasbene poti.

Novi singl z naslovom Spet sem tle kaže na njihove rokerske korenine in naznanja novo obdobje Letečih potepuhov.

Zasedbo sestavljajo trije ustanovitveni člani Dejan Došlo (akustična kitara, vokal), Marko Ogrin (klaviature) in Matjaž Ogrin (bobni) ter Sergej Jereb (bas kitara), Marko Matjašič (el. kitara) iz Mestnih postopačev in najnovejša pridobitev, vokalist Aljoša Kunilo.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava