Wir empfehlen

Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrne dogajanje na odru iz slabega - v katastrofalno!

V predstavi se dramsko dru┼ítvo Fakultete za strojni┼ítvo iz Ljubljane loti njihove najve─Źje in najzahtevnej┼íe gledali┼íke produkcije dosedaj: kriminalke angle┼íkega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie, z naslovom ┬╗Umor v dvorcu Haversham┬ź. A predstava jim nikakor ne ┬╗ste─Źe┬ź. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno. Vse gre namre─Ź narobe ÔÇô igralci uporabijo napa─Źne rekvizite, ─Źe pa ┼że uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obna┼íajo tako, kot bi se morali, ┼íe kulise pri─Źnejo razpadati.

V dveh urah neprestanega smeha ob─Źinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto posku┼ía, ne glede na vse te┼żave, ─Źimbolj to─Źno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu, da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje ve─Ź kot upravi─Źi sloves te trenutno najzabavnej┼íe in najuspe┼ínej┼íe komedije na svetu. Gre za klasi─Źen skrivnostni umor, ki ga je potrebno razre┼íitiÔÇŽ in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.

Komedija zme┼ínjav ima za seboj ┼że 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre ┼ítevilnih svetovnih prestolnic, kot so: Pariz, Rim, Budimpe┼íta, Tokio in Istanbul.


Avtorji: Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields (The Play That Goes Wrong)
Igrajo: Matej Zemlji─Ź, Sara Gor┼íe, Mario Dragojevi─ç, Luka Cimpri─Ź, Oskar Kranjc, Klara Kastelec, Robert Koro┼íec, Dominik Vodopivec, Eva Stra┼żar, Vid Klemenc
Re┼żija: Jure Ivanu┼íi─Ź
Prevod: Jure Ivanu┼íi─Ź, Gorazd Slak
Kostumografija: Vesna Mirtelj
Oblikovanje lu─Źi: David Andrej Francky, DAF lightning
Oblikovanje zvoka: Mark Slak

TMK d.o.o., v sodelovanju z Mischief Worldwide Ltd.

Ort

Sponsor

Accessibility(CTRL+F2)
color contrast
text size
highlighting content
zoom in