Odprte so prijave za nastope mladih komornih zasedb in komornih glasbenikov v Salonu glasbenih umetnikov 2019.

Festival Lent 2019, ki bo prihodnje leto potekal od 21. do 29. junija, vabi mlade komorne zasedbe in komorne glasbenike, da se prijavijo za nastop v Salonu glasbenih umetnikov v dvorani Union.

Prijava naj vsebuje: 

  • predlog koncertnega programa, ki naj bo brez odmora in ne dalj┼íi od 50 minut (za┼żelene so komorne skladbe, ki so primerne za poletno festivalsko vzdu┼íje ter skladatelji iz vsega sveta)
  • naziv (ime) zasedbe 
  • imena vseh ─Źlanov zasedbe
  • kratke biografije ─Źlanov zasedbe 
  • visokoresolucijske fotografije
  • video posnetke
  • kontaktno osebo, njen naslov in telefonsko ┼ítevilko.

Navedite tudi ┼żeleni termin koncerta, kar bomo ÔÇô v kolikor bodo dopu┼í─Źale mo┼żnosti ÔÇô tudi upo┼ítevali. Za┼żelene so ┼íe tehni─Źne podrobnosti izvedbe va┼íega koncerta ter vsi potrebni podatki za pripravo pogodb.

Zainteresirani komorni glasbeniki in glasbenice ter komorne skupine naj svoje prijave po┼íljejo najkasneje do 31. decembra 2018, na naslov: 
Narodni dom Maribor
Ulica kneza Koclja 9
2000 Maribor

oziroma na elektronski naslov: tina.vihar@nd-mb.si s pripisom ┬╗Za Salon┬ź


Klavirski trio Rupnik (Festival Lent 2018)

Kandidate bomo o izboru obvestili najkasneje do 30. aprila 2019.
Pri izbiri bomo prednostno obravnavali vse popolne in v roku oddane prijave, posebno naklonjenost pa bomo izkazali mladim in obetavnim slovenskim glasbenikom.

─îe ┼żelite pridobiti ┼íe dodatne informacije v zvezi z razpisom, nas pokli─Źite na telefonsko ┼ít. 02/229-4014 ali po┼íljite elektronsko po┼íto na naslov: tina.vihar@nd-mb.si.

Se vidimo v Salonu!


Oktet saksofonov Saxfam (Festival Lent 2018)


Duo Novum (Festival Lent 2018)