V klubskem ambientu Jazz kluba Satchmo vsak večer po 23. uri predstavljamo najbolj prodorne mlade in neuveljavljene glasbene ustvarjalce tega trenutka v Sloveniji in širši regiji ter skrbel za zaključne zabave dolgih lentovskih noči.

Mladinin oder bomo v petek, 22. junija, odpirli udarno kot se spodobi, v ritmih sveže, močne basovske elektronike! Prvo ime večera bo vzhajajoča zvezda britanske basovske scene Oliverse, ki bo sploh prvič nastopil na slovenskem odru. Prodorno četverico pa bodo dopolnjevali domači matadorji: velik talent elektronske produkcije Dropheadz, ljubljenec mariborske basovske scene Aveho in skrivnostni NVADRZ. Naslednji dan bomo prav tako premierno v Mariboru predstavili prodorno raperko Sassjo iz Tuzle, ki ji med ženskimi glasovi na hip hop sceni v regiji ni para. Večer bo dopolnil nabor talentov in novosti domače scene: rap freestyle šampion Amo Socialec, hiperkreativen DJ/VJ duet NeoPogo in kolektiv glasbenih »vesoljcev« Spejs Collective.

Predpraznična nedelja (24. junij), začetek poletnih počitnic in dve najbolj sveži, kreativni, vroči novosti na slovenski glasbeni sceni zadnjih mesecev – MRFYin Zala Kralj z Gašperjem Šantlom – pa so zagotovilo za nepozaben zaključek prvega vikenda. Albumski prvenec Sno sna bendaSeine, ki bo odprl ponedeljkov večer, boste lahko zaužili kot zgodbo punkerja v preobleki folk albuma ali pa kot čuten folk album prežet z duhom punka. In to bo odličen prehod v udarno četverico Lynch, ki je z vse drznejšimi izpeljankami kitarskih žanrov eno od odkritij slovenske klubske scene zadnjega leta. V torek, 26. junija, bomo s kapitanom Morganom in njegovo posadko Captain Morgan's Revenge zapluli v hardblues vode s primesmi metala in stoner rocka. Varen pristan bomo našli na kraljevskem sprejemu pri hrvaškem King Ubu. Za piko na i pa se na oder vračajo Spotless Minds, ki so letos s svojo neustavljivo »pokalico« osvojili ŠOUROCK.

Aristotelovo zlato sredino bomo na Mladininem odru preimenovali v temačno sredo, saj nas 27. junija čaka doza pristne, surove, temačne techno glasbe izpod prstov dveh odličnih glasbenih producentov, ki se ne ozirata na trende: Marko Lük in ADAMM. Četrtek, 28. junija, nam bo podžgala prekmursko-hrvaška naveza dveh brezkompromisno izvirnih rokerskih zasedb. Z marginalne rokerske sfere, oplemenitene z grungeom in indie rockom prihajajo The Margins, murskosoboški power trioJinho Jinza pa bo klasični blues nadgradil s sodobnimi, hrupnimi, rockerskimi prijemi.

Zadnji petek, 29. junija, bo tradicionalno soustvarjala oddaja za elektronsko glasbo RH 202, dogodek pa bo v živo na svojih valovih prenašal nacionalni radio Val 202. Predstavili bomo nabor odličnih DJ-jev, na čelu s prvoborcem slovenske elektronike Tomyjem DeClerquom, voditeljem oddaje RH 202 Timom Urbanyo, povratnikom z graške scene Marx.Pjem, berlinskim »ambasadorjem« Janom Bitežnikom in mariborskim adutom Niash PoymaDevetdnevno lentanje pa bomo 30. junija sklenili z mojstrom sukanja vinilk in neustavljivo plesnih kombinacij Dj Woo-Djem. Od popevk do »šlagerjev« in od funka do diska nas bo popeljal Sergio Lounge, ki je za svoje odrske bravure klaviature zamenjal kar z veliko, pisano računalniško tipkovnico. V dokončno ekstazo balkanskih in latino ritmov, zamešanih v edinstven elektronski miks, pa nas bo popeljal Tito DJ.

Za ogled dogodkov na Mladininem odru potrebujete 9-dnevno festivalsko vstopnico Lento (25 € / 15 € za študente, dijake), Dnevno Lento (15 €), 9-dnevno zapestnico Mladininega odra (10 €) ali vstopnico za posamezni večer za Mladinin oder + After na Minoritih (5 €).
Število mest je omejeno, zato priporočamo, da na prizorišče pridete pravočasno!

Vstopnice lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.