Na Glavnem odru, ki se bo po dveh letih ponovno preselil v zaliv ob Vodnem stolpu, na prenovljen plavajoči oder na Dravi, pripravljamo 9 vabljivih in vrhunskih raznolikih dogodkov.

Slavnostno ponovno vzpostavitev tega prepoznavnega prizorišča Festivala Lent odpiramo v petek, 22. junija, z Labodjim jezerom, pravljičnim baletom v produkciji domačega, Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Labodje jezero je brez dvoma tista baletna mojstrovina, ki je še danes sinonim za klasični
»beli« balet in pravi magnet za občinstvo, kar se vedno znova potrjuje v izredno velikem
zanimanju obiskovalcev.

Sobotni večer bo v znamenju svetovno znane zasedbe, ki z ohranjanjem svoje bogate glasbene tradicije in več kot tisočimi vrhunskimi nastopi navdušuje poslušalstvo po celem svetu. Premierno bo v Mariboru nastopil Romski simfonični orkester iz Budimpešte in njihovih 100 violin. Zagotovo lahko pričakujemo nekaj čarobnega”, ko “svetovno znan in največji romski orkester” zavzame Glavni oder ter s pregovornim navdušenjem zaigra dela klasikov Liszta, Bartóka, Čajkovskega, Straussa ... kot tudi tradicionalno madžarsko romsko glasbo ter druge madžarske in ljudske skladbe.

V nedeljo, 24. junija, gostimo muzikal, zadnjo v vrsti uspešnic mladih gledaliških ustvarjalcev pod okriljem Druge gimnazije, Shakesperjev Sen kresne noči! Muzikal v izvedbi English Student Theatre je mladostna glasbena predelava najbolj priljubljene dramatikove romantične komedije o ljubezni in zmešnjavah, ki jih ta lahko povzroča.

Praznični ponedeljek, 25. junija, bo za nepoboljšljive jugo nostalgike - prihajajo namreč eni najpomembnejših ustvarjalcev jugoslovanske rock scene v osemdesetih in devetdesetih letih, sarajevski Plavi orkestar. S svojimi hiti še danes polnijo radijske valove ter po doli odstotnosti s slovenskih odrov nadaljujejo s koncertnimi nastopi, ki so jih do danes našteli že več kot 3500. (klik do nakupa vstopnic za parter/stojišča in tribune/sedišča)

V sredo 27. junija, pride s svojo črno kitaro, Beltinško bando in Malimi bogovi Vlado Kreslin. Tribune bodo zagotovo ponovno odmevale z njegovimi že ponarodelimi pesmimi, s svojo prekmursko dušo in glasbo pa se nas bo dotaknil, kot zna le on.

In le kako bi se lahko sploh izognili ponovnemu vabilu zmeraj neverjetnega Tadeja Toša? V četrtek, 28. junija, bo na Glavnem odru s svojo Freestyle Comedy ustvaril, novo, neponovljivo predstavo, saj je osnovana na trenutku, na srečanju z občinstvom, na dobri volji in dobrem vzdušju ter svobodnem, prepoznavno Tadejevem humorju!

V petek, predzadnji večer, pa mali finale s starim znancem Festivala Lent: na plavajočem odru gostimo Đorđeta Balaševića, panonskega mornarja, ki tokrat za Maribor pripravlja nekaj novega, svež projekt v še nikoli slišani zasedbi. (klik do nakupa vstopnic)

Torkov in sobotni večer pa že tradicionalno pripadata Folkartu, z otvoritvenim in zaključnim nastopom gostujočih skupin iz Argentine, ruske Republike Tuve, Kenije, Indonezije, Peruja, Srbije in Slovenije, ki bodo Maribor že trideseto leto zapored odele v barve sveta!

In za piko na i? Ognjemet, seveda, na obe festivalski soboti :) Velik, pisan, navdihujoč, osuplijv - najboljši zagotovo prav z vrha tribune ob plavajočem odru!

Za ogled kar sedmih dogodkov na Glavnem odru na Dravi potrebujete le 9-dnevno festivalsko vstopnico Lento (25 € / 15 € za študente, dijake) ali Dnevno Lento (15 €). Število mest je omejeno, zato priporočamo, da na prizorišče pridete pravočasno!
Posamezne vstopnice potrebujete le za koncerta Đorđe Balašević Unplugged (25 € oz. 20 € / 15 € oz. 10 € za imetnike Lente ali Dnevne Lente) in Plavi orkestar (15 € / 5 € za imetnike Lente ali Dnevne Lente).

Vstopnice lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.​​​​​​​