Okrog vratu, v žepu, v rokah, torbici, denarnici, ovitku od telefona. Tudi oprala, kopala, žurala in pila je že. Ta naša Lenta.

Bip. Bi-bip. Ni bolj ponosnega zvoka, kot pisk naše Lente. Res ni. Bip. Bi-bip. Okrog vratu, v žepu, v rokah, torbici, denarnici, ovitku od telefona. Tudi oprala, kopala, žurala in pila je že. Ta naša Lenta. Aja, pa zastonj se vozi z (avto)busom na vseh mestnih linijah v času festivala! V bistvu dve naši Lenti. Ker kraljica je klasična Lenta (25 evrov), carica pa dijaška/študentska Lenta (15 evrov). Zato pa sta v dveh barvah. Ker ... Lenta se ne splača. Lenta vas poplača! In časti 40% popust na dodatne vstopnice. O, ja!

Saj če ste redni Lentovec/ka, v kar ne dvomimo, potem itak poznate tisti občutek. Tisti, ja. Prideš. Pokažeš. Varnostnik »počoha« kartico ali pa jo z očmi samo premeri. Prvi dan. Ja. Tretji dan, recimo v Sodnem stolpu, sledi tisti kultni lentovski pomežik. Oooo, spet se vidimo! Aaaa, ja pa servus! Ja. To je tisto najboljše, kar Lenta ponudi. Občutek pripadnosti. Programska doza pogleda.

Zmagovalna enačba

Dajmo enkrat najprej prehvaliti dijaško oziroma študentsko Lento. In dajmo kar takoj pohvaliti njen glavni atribut - cena. 15 EUR. Petnajst evrov. Še enkrat: Petnajst. Evrov. Za deset dni. Če delimo petnajst evrov z desetimi dnevi, dobimo najbolj programsko »nafilano« enačbo. Zmagovalno enačbo. Deset odrov. Petinosemdeset dogodkov. Vseh deset dni. Pa še preddogodki, recimo Štajerska čaga 14. junija v Vetrinjskem. In Lenta nudi 40-odstotni popust za dodatne vstopnice top dogodkov. Kaj so top dogodki? Dubioza Kolektiv(25 evrov brez lente, 15 evrov z Lento!), Umek (namesto 25 le 15 evrov), Magnifico(20 evrov, 12 z Lento) in še in še in še. Več nabrskate lahko tukaj.

Klasična Lenta nudi vse, kar nudi študentovska, le da ima v ceni (25 evrov) skrit ravno tisti občutek. Oni ja. Oni. Študentski, dijaški, poletni. Z Lento si lahko zopet mlad. Pa da ne pozabimo, kaj še zagotavlja: Folkartotvoritev in zaključek, sedem stand-up večerov v Vetrinjskem dvoru in after partyjena Minoritih, v Wetrinskem in v Atriju Žičkega dvora.

 
Lenta in Študentska Lenta

Kje jo lahko kupim?

Lento lahko kupite v Narodnem domu Maribor (fizično pri nas ali na spletu nd-mb.kupikarto.si), na Eventimovih prodajnih mestih: www.eventim.si, v Cityparku v Ljubljani, v Europarku v Mariboru, v City centru v Celju, na Poštah Slovenije, na Petrolovih servisih ter v času festivala na prodajnih mestih pri Glavnem odru, na Minoritih, v Vetrinjskem dvoru, na Mladininem odru in v dvorani Union.

Kam me Lenta pelje?

  • Glavni oder (5 dogodkov),
  • Sodni stolp (9 koncertov),
  • Salon glasbenih umetnikov (9 koncertov),
  • Minoriti – Oder Nove KBM (1 koncert),
  • Vetrinjski dvor (7 stand up dogodkov),
  • Mladinin oder (26 koncertov),
  • Afterji na Minoritih (5 dogodkov), v Klubu Wetrinsky (8 dogodkov) in v Atriju Žičkega dvora (5 dogodkov),
  • Odprta plesna scena (3 dogodki),
  • GT22 (3 dogodki)!

 

Jaša Lorenčič