• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

petek

30.06.2017

22:30

Mladinin oder

DJ večer

Priporočamo

RH 202 V ŽIVO: TEODOR G ● DECADENZZA ● TIM URBANYA ● GAMUT/GMT

Teodor G

Poti so ga vodile po različnih sferah glasbe, vse od igranja basa do spreminjanja le tega v širok spekter elektronske glasbe, kjer je začel ustvarjati z analognim zvokom. Ta odpira čakre in pošlje človeka v trans in ekstazo. Njegova glasba prodira vse od housa pa do techna v zelo močnem, moderno progresivnem načinu, saj želi z raznovrstno strukturo različne produkcije pokazati, v čem sam najbolj uživa ter kako lahko sleherni človek uživa v ritmih in potovanju po različnih dimenzijah svojega elektronsko usmerjenega uma.

Decadenzza 

Prvič je stopil za gramofone že daljnega leta 1979 v Klubu Fonotana (Lenco belt drive), ko so bili aktualni hiti: Le Freak, M in Hot Stuff. Osem let kasneje je v Fonotani organiziral in odvrtel prvi acid house party, leta 1992 pa nastopil tudi v Klubu Amadeus na enem izmed prvih techno partyjev v Sloveniji. Od takrat se je posvetil house glasbi in vodil tudi oddajo City Mix na Radiu City. Desetletje pozneje je sledila hibernacija v house glasbi. »Upokojen (vendar ne mrtev),« pravi Dado, ki je vrtel le še enkrat na mesec predvsem funk, breakbeat, jazz, acid jazz, funky breaks in nu-funk.

Lani se je prebudil iz hibernacije in 37 let po svojem začetku napovedal povratek k house glasbi. Od »višje, boljše, hitreje, močneje«, je zbral »globlje«, o svojem nastopu na Lentu pa pravi: »Zakaj bi potrebovali razloge, če lahko greste na zabavo, kjer vam trese DJ Decadenzza? Be there or be Cher!«

Tim Urbanya

Zaiskrilo se je na prvem partyju, ki ga je obiskal iz gole radovednosti in potem se je začelo. Kupil je prve gramofonske plošče, med katerimi so bile Bob Sinclar - I Feel For You, Jocelyn Brown - Believe, David Morales - Needin U' in Jamie Lewis - For You. Profesionalno ustvarjanje elektronske glasbe se je stopnjevalo do te mere, da je leta 2000 njegov hobi postal poklic. Po številnih nastopih v vseh vodilnih klubih in festivalih po Sloveniji mu je menedžer znanega hrvaškega kluba ponudil mesto rezidenta. Poletje 2003 je tako preživel na hrvaški obali. Kmalu zatem je postal del tima, ki je bil zaslužen za tako imenovane Virginity prireditve. Te so kmalu postale znane vsem, ki jim je blizu kvalitetna elektronska glasba.

Leta 2005 sta s prijateljem ustvarila projekt Vale & Timo. Njuno timsko delo je bilo uspešno, saj sta v sodelovanju s Portamento Records izdala EP - Play it, ki se je uvrstil tudi med 50 najboljših na Beatportu. Nato sta pri isti založbi izdala še remix Acid dried, ki ga je v originalu naredil David Farlow, in pri založbi Agent Funk še singel Complicated. Tim je kmalu prevzel mesto rezidenta v vsem dobro poznanem klubu Yucatan, pričel pa je tudi s turnejo "Bring out the beast tour".

Tim je soustanovitelj organizacije Sweet Entertainment, pri kateri sodeluje z enim izmed začetnikov elektronske glasbe v Sloveniji, Shocker D-jem. Z dogodki kot so Oldies Goldies in Summer Music Festival pa želita predstaviti elektronsko glasbo, ne samo ljubiteljem te zvrsti, temveč tudi čim širši publiki.

David Guetta, Steve Angello, Sebastian Ingrosso, Afrojack, Axwell, Martin Solveig, Fedde Le Grand, R3hab, Chuckie, Eric Prydz, Sander Van Doorn, Junior Jack, Kid Creme, The Shapeshifters, Freemasons, Mark Knight, Funkagenda ... Večino svojega časa pa trenutno posveča lastni produkciji in remiksanju, v letu 2014 pa je bil čas za kar nekaj solo izdaj, ki so izšle pod okriljem dobro poznanih glasbenih založb. Enkrat mesečno pa Tim prevzame vlogo rezidenta v klubu Cirkus.

Od leta 2010 je vodja, producent, moderator in DJ najpopularnejše slovenske radijske oddaje z elektronsko glasbo Rush Hour, v kateri je gostil številna svetovno priznana imena, med katerimi so tudi Avicii, Paul Van Dyk, Above & Beyond, Ferry Corsten, Fedde Le Grand, Martin Solveig, Umek, Nicky Romero, Thomas Gold, Chuckie, Dimitri Vegas & Like Mike. Oddaja se je preselila na valove nacionalnega radia Val 202 in se preimenovala v RH202. Organizira tudi večere RH202 V ŽIVO, ki se prenašajo na valove Vala 202, eden izmed njih se bo zgodil tudi na Mladininem odru.

GamuT a.k.a GmT

Jan Jug (GamuT a.k.a. GmT) je začel obiskovati glasbeno šolo z rosnimi 7. leti, izbrana smer bobni in tolkala. Na začetku gimnazije je po letih igranja v metal bendih odkril elektronsko glasbo in analogne bobne zamenjal z gramofoni, mikserjem in vedno rastočim kupom plošč, kmalu za tem pa tudi z digitalnimi bobni oz. prvimi koraki v produkciji techna. Po nekaj letih piljenja tehnik, učenja in grajenja svojega stila je z vzdevkom GamuT začel izdajati plošče najprej na domačih znanih založbah (Vezotonik), kasneje pa tudi na uveljavljenih tujih (Subcult, Moop Up, Capital Techno), kjer je izdal tudi svoj premierni album Deus Ex Machina.

Številnim izdajam so sledili nastopi po večini slovenskih klubov, vključno z legendarno Ambasado Gavioli. Njegova ljubezen do različnih žanrov elektronike ter eklektični stil miksanja in produkcije sta v letu 2011 porodila nov koncept – GmT (akronim Grand Metaphysical Tendencies), s katerim se je začel uveljavljati tudi na house sceni s svojimi izdajami progressive komadov na legendarnih založbah, kot so Bonzai Progressive, Neptuun City ipd. V svoji produkciji in setih vedno združuje elemente različnih stilov z izrazito melodiko, spretno vpleteno zgodbo, konceptom ter harmonijo in tako ustvarja zasanjano in dinamično fuzijo, ki deluje tako v dnevni sobi, kot tudi na plesišču. Ta nedvomno kažeta njegovi dve seriji mixov Levitator (za progressive house pod GmT projektom) in Code RED (za techno pod GamuT projektom). Njegovo produkcijo podpirajo in vrtijo DJi, kot so Pedro Delgardo, Ferry Corsten, Tydi, Phntm, Umek, Reaky, Veztax, DuArt, Roman Zawodny, Woody McBride, Aka Carl ter mnogo drugih… 

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: