• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

sreda

28.06.2017

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

NIPKE & THE NIPPLES ● RECYCLEMAN

Nipke & The Nipples

Boštjan Nipič
Denis Alibašić
Damjan Košir
Peter Gale
Jernej Trobentar
Tadej Bizjak
Blaž Hojžar 

Nipke se z rapom ukvarja že več kot 10 let, sredi oktobra 2015 je Nipke izdal album, katerega singel »Všeč tko k je« je postal slovenski hit, sledil pa je hit »Noben me ne razume«, ki je še posebej popularen med mladimi. 

Nipke govori predvsem o zgodbah, katere črpa iz svojega življenja, kot tudi iz svoje fantazije. Pri svojem delu je perfekcionist, njegova posebnost v rapu pa je odličen občutek za melodijo in ritem, povezovanje kompleksnih besednih zlogov, dvojnih in trojnih rim, ki pa so povedane na preprost način, da jih lahko razume vsak. Nipketov "vajb" pa je zelo sproščen in naraven. 

Recycleman 

Dalaj Eegol (ex AliEn) (vokal)
Marek Fakuč (bobni)
Matej Slavec (bas)
Jan Jarni (kitara)
Romina Ponti (klaviature, vokal)

Po nekajletni pavzi od glasbenih odrov, se Dalaj Eegol z novo, vročo ekipo vrača kot RecycleMan in ne odstopa od zastavljenega funk / rap plana, ki ga je napovedal v svojih prvih dveh albumih Smetana za frende in Leva Scena, še pod prvotnim AliEn imenom.

Ko je davnega leta 1993 zapustil sedaj že znamenite Heavy Les Wanted, ki jih je skupaj z DJ Jamirkom ustanovil in tudi poimenoval, je več kot leto pred njimi izdal energični prvenec Leva Scena. Album ga je izstrelil na prvo mesto vseh glasbenih dosežkov samostojne Slovenije in je tako postavil skoraj nedosegljiv kriterij vsem prihajajočim rap in hip hop izvajalcem v regiji.

Kot AliEn je takrat postal najboljši novi glasbenik leta, ki pa je nagrado Zlata nota na Bledu zavrnil z besedam: »Ker nisem del te scene, ki mi podeljuje nagrado, jo vračam in zamenjam za skejt.«

Obe plošči sta ob prodaji dosegli zlato naklado, kar je v Sloveniji velika redkost. Vsi albumi / CDji iz tistega obdobja, so sedaj izjemna redkost in dosegajo vintage raritetne cene na spletnih trgovinah.

Naslednja dva albuma, še pred njegovo selitvijo v daljno Indijo, sta bila eksperimentalna, saj se zavestno ni želel komercialno udejstvovati na prej ”spljuvani” sceni in rezultat sta bila elektronsko ibogainski Dalaj / Red’a’red album in ne dolgo zatem še Dalaj / D’Rap …

Po dolgi pavzi od medijskega pojavljanja v glasbenem svetu, se je v letu 2009 z svežo in v celoti novo živo zasedbo spet presenetljivo pojavil na slovenskem področju in burno začel triletno Leva Scena 15 let turnejo po vseh slovenskih odrih. Začela se je v razprodanem koncertu na Štuku v Mariboru in z dvema razprodanima koncertoma v novo odprtem Kino Šiška v Ljubljani. Ta dosežek velja še danes za neponovljenega. Novi singel komad Slovenija dala je gol, ki je bil ob izdaji sprejet s presenečenjem publike, je s časom občinstvu zlezel pod kožo. Tako se pojavi na njegovem prvem izoblikovanem ‘hip hop’ CDju v tem tisočletju RecycleMan, kjer najdemo hite Cekini padajo z neba, s krasnim refrenom, ki ga odpoje Asiana Jurca Avci in Koomarci v sodelovanju z Amelo Agić. Na plošči so še znameniti Martin Strel, Kako nataknt kondom, Opa Opa in Skateboarding… 

Letos hudomušni Ameriški predsednik in predlani objavljeni video singel Kinder Yay Check sta vmesni kreativni impulz, ki mu sledita dva remiksa burek klasike Sirni & Mesni. Najprej se ga je lotil tech house mojster Stanny Abram in potem še RecycleMan. V vmesnih obdobjih Dalaj Eegol, kot RecycleMan nastopa uspešno na DJ področju, kjer svojo strokovnost dokazuje v funky, house, tech, disco in dub / DNB remix žanrih! Skupaj tvorijo edino tovrstno glasbeno funk rap rock zasedbo v Sloveniji.

Z angažiranimi besedili in aranžmaji se odpira novo poglavje tovrstnega žanra, kjer se z dodatki metala, rocka in jazza s kaleidoskopsko natančnostjo in eksotiko svoje vrste, skrivnostno vedno več pojavljajo na glasbenih odrih Slovenije in »tiho kujejo vroče železo«!

S prijazno pomočjo: