• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 90 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 90 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

MARKO HATLAK & FUNTANGO & IZTOK MLAKAR

KONCERT JE RAZPRODAN!

Dejan Gregorič (violina)
Jan Sever (klavir)
Andrej Pekarovič (kitara)
Jošt Lampert (kontrabas)
Marko Hatlak (harmonika)
Gost: Iztok Mlakar (vokal)

Marko Hatlak & FUNtango je eksplozivna tango skupina, ki je leta 2014 praznovala svojo 10. obletnico obstoja. Marko Hatlak je prvi utiral pot izvajanju tango glasbe v slovenskem prostoru. Z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarja svojo razpoznavnost. Glasbo Piazzolle skupina nadgrajuje z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, jazza, tanga in vokalne skladbe, ki jih na svojevrsten način interpretira Hatlak sam. Polnost prepletajočih se zvokov raznolike zasedbe se poslušalcu razodeva skozi vrhunsko temperamentno interpretacijo. V njih zbuja čustva strasti, nežnosti, temačnih napevov in globoke naklonjenosti. V zasedbi koncertirajo Dejan Gregorič na violini, Jan Sever na klavirju, Andrej Pekarovič na kitari, Jošt Lampert na kontrabasu in Marko Hatlak na harmoniki. Prvič so nastopili leta 2004 na Jazz festivalu Cerkno. Leta 2008 je izšla prva zgoščenka skupine z glasbo Astorja Piazzolle. Od ustanovitve do danes je skupina koncertirala tako na domačih kot tujih odrih, med drugim so sodelovali pri projektu »Tango za Rahmaninova« v produkciji SNG Opere in baleta Ljubljana.

Koncertne večere je skupina, pa tudi Marko Hatlak na svojih samostojnih nastopih, rada zaključila z večno ljubezensko zgodbo o Štefani in Bertolinu v tango ritmu, ikonični skladbi znanega primorskega kantavtorja Iztoka Mlakarja, ki se bo na našem dogodku pridružil skupini in s kantavtorjevimi izbranimi skladbami zaključil koncert v edinstvenem in enkratnem doživetju, za poslušalce in nastopajoče. Balzam za dušo in ušesa poznavalcev in ljubiteljev tovrstne glasbe!

Iztok Mlakar v našem prostoru ne slovi le kot izvrsten igralec in interpret vlog najrazličnejših žanrov, temveč ga slovenska javnost pozna tudi in še zlasti kot kantavtorja.

Verjetno bi v Sloveniji težko našli človeka, pa naj bo mlad ali star, nizko ali visoko izobražen, moški ali ženska, bogat ali reven, iz mesta ali z vasi, ki še ni slišal za Iztoka Mlakarja in ne bi znal zapeti ali vsaj zamrmrati refrena kakšne od pesmi, zbranih na CD ploščah Štorije in baldorije (1990) Balade in štroncade (1994), in Rimarije iz oštarije (2001). 

Številne med njimi so kmalu po nastanku ponarodele in prav Iztoku Mlakarju gre zahvala, da so se tudi ljudje na Štajerskem, Gorenjskem, Dolenjskem, Prekmurju in drugod pobliže seznanili s primorskim narečjem in si iz njega tudi kakšno besedo izposodili ali prisvojili. Široko priljubljenost so dosegle tako nežne balade kot tudi bolj pikre in šaljive pesmi iz vsakdanjega življenja malega človeka, zato ni presenetljivo, da so njegovi nastopi vedno razprodani že v nekaj dneh, če ne celo urah. 

Marko Hatlak, po izobrazbi klasični harmonikar, po duši tango glasbenik, svojo predanost raznolikim glasbenim žanrom potrjuje z ustvarjanjem na področju etno glasbe. Najbolj se je v splošno zavest Slovencev zapisal s skupino Terrafolk, s katero je sodeloval med leti 2004 in 2013.Za seboj ima veliko število turnej po skoraj vseh evropskih državah. V duetu s priznano irsko violinistko Uno Palliser od leta 2013 izvaja repertoar irske in balkanske ljudske glasbe, poleg tega je sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki – Vlatkom Stefanovskim, Neil Innes, Tommyjem Emmanuelom, Stefanom Milenkovichem in drugimi. Hatlak redno izvaja tudi učne ure za otroke osnovnih šol po Sloveniji in tujini.

Dejan Gregorič je violino začel igrati pri 7. letih v osnovni glasbeni šoli pod vodstvom prof.mag. Nikola Krstića. Leta 2002 začne obiskovati SŠGB v Ljubljani pod mentorstvom prof. Armina Seška, leta 2007 začne s študijem na Akademiji za glasbo, mentor je prof. Primož Novšak. Izpopolnjeval se je na podiplomskem študiju komorne glasbe pri znani zasedbi Trio di Parma, danes je aktiven v Triu GUD, s katerim je dobil tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Poleg klasične glasbe igra tudi folk in tradicionalno glasbo v različnih zasedbah – TerraFolk, Funtago, Symbolic Orchestra, …

Jan Sever je svojo klavirsko pot začel pri petih letih v razredu prof. Marije Kocjančič na Glasbeni šoli Center. Pri enajstih letih je zmagal na državnem tekmovanju mladih glasbenikov. Dve leti kasneje je prejel drugo nagrado v Moncalieriu v Italiji, sodeloval pa je tudi na mednarodnem tekmovanju Tortoni. Šolanje je nadaljeval pri istem profesorju na SGBŠ v Ljubljani. Leta 1997 se je udeležil mednarodnega tekmovanja dr. Romana Klasinca v Mariboru in prejel zlato plaketo, leto kasneje pa se je udeležil mednarodnega tekmovanja v Citta di Pietro Ligure. Leta 1998 je študij klavirja na SGBŠ končal z odliko, ter nadaljeval šolanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. Prof. Andreja Jarca. Sicer pa se je v času študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani aktivno posvečal tudi komorni glasbi, imel številne koncerte za Glasbeno mladino Ljubljansko in Glasbeno mladino Slovenija. Igral je z mnogimi odličnimi glasbeniki mlajše generacije. Leta 2004 je za izvedbo Trojnega Beethovnovega koncerta prejel študentsko Prešernovo nagrado in v istem letu diplomiral z odliko. Trenutno nadaljuje podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, zaposlen pa je kot pedagog in korepetitor na SGBŠ v Ljubljani. Leta 2006 je s skupino Astorpija posnel zgoščenko za založbo Dallas, leta 2007 pa je na državnem tekmovanju dobil priznanje za najboljšega korepetitorja. S klarinetistom Andrejem Zupanom je leta 2008 posnel zgoščenko slovenskih avtorjev.

Andrej Pekarovič se je kitaro začel učiti v Pionirskem domu, ki mu je ponudil priložnost za začetek njegove glasbene poti. Šolanje je nadaljeval na Glasbeni gimnaziji Ljubljana pri prof. Igorju Sajetu. Z odliko je diplomiral pri prof. Andreju Grafenauerju na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času študija je obiskoval veliko seminarjev v tujini, ki so bili popotnica za sprejem na priznano univerzo Mozarteum v Salzburgu. Na koncu se je odločil za magistrski študij pri svetovno priznanemu kitaristu in pedagogu Martinu Mysliveceku na graški univerzi v Avstriji. Zdaj koncentira s kitarskim duom Črnobelo, zasedbo Funtango in Electric Venom Agency. Dejaven je tudi kot studijski glasbenik, aranžer in avtor skladb. Njegovi učenci dosegajo odlične rezultate, tako v klasiki, jazzu in popu (tekmovanja, sprejemni izpiti, avtorske skladbe).

Jošt Lampert je najprej pričel z ukom violine, kasneje se je odločil za kontrabas in nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Na tekmovalnem področju je dosegel številne uspehe: prvo mesto, zlata plaketa ter posebna nagrada za najbolj obetavnega tekmovalca v najnižji kategoriji na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov leta 2012, prva nagrada na Mednarodnem tekmovanju godalcev v Nišu leta 2013, številni nastopi s priznanimi glasbeniki in glasbenimi skupinami, uvrstitev v finalni izbor za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki, dobitnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za leto 2015.

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

S prijazno pomočjo: