• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

petek

30.06.2017

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

KING FOO ● HAPPY OL’ MCWEASEL

King Foo

Rok Golob (bobni)
Aleksandra Josić (vokal)
Peter Hudnik (kitara)
Matej Sušnik (bas)

Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi ostali nastopajoči, so se KiNG FOO odpravili na koncertne odre.

Okrepljeni s pevko Aleksandro Josič, ki je nase opozorila na talentih v Srbiji, kjer je osvojila 3. mesto so KiNG FOO trenutno ena izmed najhitreje vzpenjajočih skupin na slovenski glasbeni sceni.

V leto 2017 so stopili s tretjim videospotom za pesem Lebdenje, februarja pa so prišli v finale na EMI s pesmijo Wild Ride.

Aleksandra Josić, Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik poskrbijo, da iz njihovih nastopov nihče ne odide ravnodušen, pa naj gre za glasbenega sladokusca, ki pričakuje avtorsko glasbo ali le obiskovalca željnega dobre zabave ob kvalitetni glasbi.

KiNG FOO repertoar zajema vse bolj prepoznavne avtorske skladbe (Začaraj me, Galaxije Bežijo, Dance Without Moving, Kristal Lebdenje…) in žanrsko pester nabor zabavnih priredb popularnih skladb odigranih na svoj, unikaten način. 

Happy Ol' McWeasel

Happy Ol' McWeasel je slovenska, 7 članska folk punk rock skupina. Kot nalašč so se fantje prvič zbrali leta 2007, na dan Svetega Patrika (St. Patricks Day) in si tako pravzaprav prisvojili ta irski pivski praznik. Od takrat naprej, torej polno desetletje, skupina dobro voljo s poskočno, všečno glasbo širi po domačih in tujih odrih.

Happy Ol' McWeasel so poznani predvsem po edinstvenih in energičnih koncertih v živo, na katerih med publiko tudi delijo pivo, skupina pa trenutno velja za eno najbolj prepoznavnih in vročih rock skupin v Sloveniji, o čemer pričajo številni koncerti tako doma kot v tujini – odigrali so jih več kot 250. Poleg tega so vročo zasedbo ovekovečili tudi v Hollywoodu! Hollywoodska produkcijska hiša 20th Century Fox je za CBS-ovo TV serijo The Crazy Ones, v kateri glavni vlogi odigrata zdaj že pokojni Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, za soundtrack uporabila njihovo verzijo pesmi Danny Boy.

Happy Ol' McWeasel so v desetletju obstoja izdali dva albuma tudi na Japonskem, ki sta izšla po pod okriljem največje glasbene trgovinske hiše The Tower Records in založbe Uncle Owen Records Utd. ­ leta 2013 je izšel »No Offence«, leta 2016 pa »Heard Ya Say!«

Desetletje vzponov, spominov in tudi brazgotin

Happy Ol' McWeasel so poznani ne le doma, ampak tudi v tujini. Leta 2016 so približno polovico koncertov odigrali v tujini, posneli pa so tudi dva videospota. Na slednja so upravičeno izjemno ponosni. »Za single Blow smo posneli videospot v katerem sta nastopila tudi Jana Morelj in Jernej Dirnbek (Mi2), ki je odlično uspel«, pravijo McWeasli. Med večje dosežke lanskega leta sodi tudi nastop na festivalu Paleo Fest v Švici, kjer so bili predskupina legendarnim britanskim heavy metalcem Iron Maiden. »Razprodan festival je bil res noro doživetje, 40.000 ljudi naredi svoje«, se spominjajo. Na omenjenem festivalu so nastopili tudi Massive Attack, Muse, The Chemical Brothers in drugi.

»Postava Happy Ol' McWeasel se danes od tiste ta prvotne nekoliko razlikuje, vsekakor pa jedro in gonilna sila ostajata enaka«, pravijo člani zasedbe. »Esenca delovanja ostaja enaka, delamo predvsem to, kar nas veseli, dviga pulz in privede do novih izzivov, posledično tudi kakšnih padcev in prevalov, ki so pa del šova, predvsem ker gremo na vsako žogo oštro in ne šparamo«, pravijo Štajerci v smehu. Z odrskimi norčijami so si v desetletju koncertiranja prislužili tudi kakšno brazgotino, »A nič hudega ... to je opomnik, da je bil žur res vrhunski. Pa tudi brazgotine so menda dan danes celo popularne.« In ko smo že pri brazgotinah – lani (2016), ko so igrali na prireditvi Frtgatev v Mariboru, so oder prav zares zlomili na treh mestih. »V nekem trenutku sem prebil oder do pasu in tudi staknil poškodbo. Nekako v tem duhu je opravil svoje delo tudi naš kitarist Aleš Pišotek. Zanimiva izkušnja, ki se je bomo radi spominjali še dolgo, če nam pa nanjo slučajno uspe pozabiti ... nas bo na to opomnila brazgotina«, pravi Gregor Jančič, pevec zasedbe.

S prijazno pomočjo: