• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

sobota

01.07.2017

23:00

Mladinin oder

DJ večer, Koncert

Priporočamo

FIREFLY ● MITO ● BLAŽ ● ŠULJO ● FREEVERSE & DVS

Firefly

YNGFirefly je mlad mariborski producent/beatmaker, ki trenutno veliko sodeluje z uveljavljenimi imeni slovenskega hip-hopa. Najdete ga lahko v YoureUp studiu v GT22, kjer z veliko predanostjo dela na raznovrstnih projektih. Tako tudi sam skrbi, da hip-hop v Sloveniji živi naprej. Njegova glasba odraža duh sedanjega časa in hkrati veliko spoštovanje do klasičnih mojstrov.

Mito

Mito je svojo ustvarjalno pot začel leta 2003 v mariborski rap skupini TEKOCHEE KRU (Šuljo, Luga, Emkej, Sniki, Stash, Gersh, Mito), kjer so nastali rap albumi: Štala v glavi (2003), Adijo stari kaki scenarij (2007) in Sabljasti tiger (2014). Prav tako je aktiven v velenjsko-mariborski navezi VELEBOR (Mrigs, Ghet, Emkej, Mito), kjer je nastal album Božja Gamad (2013). Med tem časom je zraven mnogih kolaboracij z ostalimi slovenskimi reperji nastal tudi samostojni album EGON, ki ga je posnel s producentom Šuljom, sedaj pa že dobro leto ustvarja z mlajšo generacijo beatmakerjev kot so: Nite(Tropski&Nite), YNG Fireflly, Tamau, Theejay (Wrong Idea) ter pripravlja svoj drugi samostojni album, ki bo izšel v bližnji prihodnosti.

Blaž

Blaž Gracar, rojen 1991, je producent strange-hopa iz malega mesteca z imenom Izola. Kot najstnik je začel z rappanjem, beatboxanjem in proizvajanjem beatov v hiphop duetu duo R.I.C. (Rest In Chaos), vendar pa se je počasi že obračal k instrumentalni in abstraktni glasbi. S sedemnajstimi leti je izdal dva beat EP-ja ("Sofa Bits", "Outdoor Bits") pri založbi Cold Busted Records s sedežem v Denverju, pri kateri je takrat bil tudi njegov someščan Gramatik. Nato je v samozaložbi izdal tri EP-je do leta 2014, ko je našel novi dom pri Beton Records. Sledila je trilogija, ki je bila dobro sprejeta s strani kritikov in ki se osredotoča na eno samo črko: "b" "b", "The b Of" in "BMX (b Remixed)". Izdajo je spremljala kopica eksplozivnih koncertov s talentiranim metalskim bobnarjem Simonom Intiharjem. Njegov zadnji solo album je "Don’t Listen To This", bil je pa tudi producent novega albuma "Emirates" slovenskega rapperja N’toko. Blaž in Šuljo tvorita producentski super duo BAGS. Blaž je tudi del gibanja GIRO, ki obsega kompilacije in dogodke. Blaž ni samo glasbenik, aktiven je namreč tudi pri filmu in v literaturi: diplomiral je iz filmske montaže, izdal pesniško zbirko "You Can Be An Apple", trenutno pa piše novi roman.

Šuljo

Šuljo je beatmaker iz mariborskega rap kolektiva Tekochee Kru, ki že skoraj 15 let kuje robustne in udarne beate, na katerih se je znašla večina vidnejših domačih in tudi nekaj tujih emsijev (med njimi tudi KRS One). V zadnjih letih več energije posveča instrumentalni produkciji, rolanju glasbe ter organizaciji dogodkov.

Izdal je kup samostojnih produkcij in remixov, z ekipo Kina Udarnik zagnal serijo edinstvenih elektronskih glasbenih dogodkov v mariborskem Hodniku, obenem pa je soustvaril tool za DJanje in live performance, Stereosun.

Freeverse & DVS

Freeverse in DVS na domači klubski sceni kot DJ-ja, organizatorja in promotorja novodobne elektronske glasbe delujeta že vrsto let, tesneje pa sta začela sodelovati leta 2013 v okviru Filter x CUF dogodkov v ljubljanskem klubu Channel Zero. Z letošnjo sezono sta zagnala svež projekt Tigerbalm, novo serijo eklektičnih basovsko orientiranih večerov v Klubu K4, na katerih redno gostita mednarodne in lokalne izvajalce, v svojih DJ setih pa vedno presenečata z divjo in nepredvidljivo selekcijo raznovrstne klubske glasbe z vseh koncev sveta in spleta.

Kot posameznika ali kot člana kolektivov (Krunch it!!, Synaptic, Filter, CUF) sta v preteklosti sodelovala z večino pomembnejših ekip, klubov in ostalih prostorov urbane kulture na domačih tleh, nastopila pa sta tudi na vseh vidnejših mednarodnih festivalih v regiji (Outlook Festival, Hideout Festival, Seasplash Festival, Ment, Trnfest, Stiropor, Fotopub, Kunigunda itd.).

Freeverse se poleg organizacije dogodkov aktivno ukvarja z lastno produkcijo. Njegov zadnji komad Trap Door je bil izdan na kompilaciji Gibanica, ki je novembra 2016 izšla v režiji Kluba K4, podpisal pa se je tudi pod izdaje pri založbah Kamizdat, Ment in Stiropor.

DVS zadnje leto soustvarja radijsko oddajo Alarma na Radiu Študent, v kateri vsak drugi ponedeljek predstavlja novosti in zanimivosti iz sveta sodobne elektronike, njegove mixe pa lahko redno slišimo tudi na londonskem Radar Radiu.

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: