• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

petek

23.06.2017

23:00

Mladinin oder

DJ večer

Priporočamo

BLVKLIST ● BEATMYTH ● KLAUNZ

Blvklist

Blvklist so združene moči dveh misteriozno maskiranih producentov iz Maribora in Novega mesta, sicer pod drugimi psevdonimi že poznanima domači elektronski sceni. Njun skupni projekt temelji na vseh bas žanrih elektronske glasbe, na primer dubstepu, drum'n'bassu, trapu itd. Na Mladininem odru obljubljata, da bosta poskrbela za set in vzdušje, polno energije in hitrih ritmov.

BeatMyth

Igor Vuk
Miha Blažič - N'Toko
 

Zasedba BeatMyth, ki sta jo leta 2007 osnovala Igor Vuk in Mitja Pritržnik, ustvarja raznoliko avtorsko glasbo, s poudarkom na breakbeatu. Na vokalu večkrat gostuje N'Toko, s katerim sta naredila dve studijski plošči. Februarja 2010 sta v samozaložbi izdala zastonjsko ploščo Your Own two Heads f. N'toko, leta 2012 pa sta pri Kapa records izdala ploščo Questionable Image. Za singel plošče S!ck, sta Igor Vuk in Izak Cunta naredila tudi video. V novih produkcijah je Igor Vuk združil moči z Boštjanom Pirnarjem ter raznimi glasbeniki, kot na primer Davidom Cvelbarjem, bobnarjem skupine Moveknowledgement in Janijem Ježom, kitaristom skupine Real Life Version. Nekatere pesmi so bile izdane pri ameriški založbi Starblocks Music, v maju pa je izšel tudi dolgometražni album One Hand Clap, pri založbi Kamizdat.

Klaunz

Nekdanja člana bendov Falling For Unreal, Voice of Violence ter Before The Murder Li Labaš (Leave Lit) in Domen Kikl (The Omen) sta kljub svoji metalski preteklosti dolgoletna ljubitelja hip-hop in elektronske glasbe. Po končanem obdobju preigravanja v bendih sta oba začela producirati, Domen je hkrati stopil v Dj vode, Li pa se začel ukvarjati s pljuvanjem rim. Odkrila sta, da se lahko z mešanjem različnih zvrsti ter eksperimentiranjem na elektronskih inštrumentih glasbo, ki jo kreirata in najraje poslušata, dvigneta na novo raven. Na koncertih poleg svojih pesmi izvirno mešata in sample-ata glasbo, ki jo zbirata že celo življenje in temelji na nizkih tonih ter zlomljenih plesnih ritmih. Trenutno delata na prvem EPju ter skušata nadgrajevati svoj live act.

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: