• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 90 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 90 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

petek

30.06.2017

10:00

do

18:00

Art kamp - Mestni park

Predstavitve

VARNO V POLETJE

Mestni park, Trg svobode

10.00  - Art Kamp - Bralna plaža v Mestnem parku

113-MALI OJOJ - lutkovna predstava

Predstava 113- Mali ojoj  se izvaja v okviru preventivnega projekta Policija za otroke ( MNZ RS ). Po predstavi sledi srečanje s policisti.

Avtor besedila predstave: Svetlana Makarovič, Izvaja ekipa  gledališča LUTKE ZAJEC v okviru Projekta Policija za otroke. Predstava je primerna za otroke starosti od. 3. leta  naprej in za učence osnovne šole do 5.( 6) razreda .

Trajanje predstave 35 min.

11.00 – Art Kamp - Oder Triglav

UDARNO IN UBRANO - koncert Policijskega orkestra.

Ob tem predstavitev policistov na konjih, kolesih in vodnikov službenih psov.

12.00 – 18.00 - Trg Svobode

Prireditev »Varno v poletje«, na kateri bo izvedena predstavitev Policije skozi čas s prikazom starodobnih vozil »milice« in opreme »miličnika«. Izvedene pa bodo tudi vzgojno preventivne aktivnosti, pri izvajanju katerih sodelujejo Varnostni sosvet in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, Policija in Javna agencija RS za varnost prometa (AVP). Obiskovalcem bodo na voljo demonstracijske naprave AVP za ponazarjanje vpliva hitrosti na težo telesa in s tem nujnosti uporabe varnostnega pasu (zaletavček, tehtnice za prikaz naletne teže), zaščitne kolesarske čelade (prikaz teže glave, zaščita glave s čelado, …) ter vpliv hitrosti na pot ustavljanja vozila (simulacija na demonstracijski napravi »Stopko«). Na prizorišču bodo strokovnjaki s področja prometa obiskovalcem odgovarjali na njihova vprašanja, predstavljeno pa bo tudi sodelovanje med Mestno občino Maribor in Policijsko upravo Maribor.

Organizatorji: PolicijaMestna občina MariborNarodni dom MariborArt kamp

Ogled dogodka je brezplačen.