• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 90 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 90 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

petek

30.06.2017

23:59

Wetrinsky - Vetrinjski dvor

Jam session

LAJOS TÓTH TRIO & TOBIAS PUSTELNIK JAM (HUN, AUT, SLO)

Lajos Tóth (klavir, kompozicije)
Miha Koren (kontrabas)
Balázs Balogh (bobni)
Tobias Pustelnik (saksofon)


Glasba Lajosa Tótha, katerega trio igra predvsem njegove aranžmaje in kompozicije, temelji na elementih tradicionalnega in sodobnega jazza, ki ima velik poudarek na ritmiki. Trio deluje od leta 2011, ko je bil Lajos sprejet na Jazz Univerzo KUG, Graz. Leta 2012 je nastopil v finalu Tarnów International Jazz Contest (PL), leta 2013 kot najboljši bend osvojil nagrado festivala v Targu Mures (RO), v letu 2016 pa zmagal na moskovskem Jazz Big Sky Competition. Trio veliko nastopa na jazz festivalih na Madžarskem, Pojskem, v Avstriji in Sloveniji, septembra 2016 pa je vabljen na Costa Del Jazz Festival v Španiji. Lajos je prav tako osvojil prvo nagrado na 5th International Jazzhaus Piano Competition v Freiburgu (DE) in nagrado za najboljšo kompozicijo na tekmovanju Down Beat Magazine’s Student Jazz Award.

Njegovemu triu se bo ta večer pridružil Tobias Pustelnik, mlad tenor in sopran jazz saksofonist, katerega identiteta glasbenega izraza nosi vplive Dexterja Gordona, Joa Hendersona kot tudi Seamusa Blaka.

Letošnji Jazz Lent prihaja do dobrodošle dopolnitve programa za zaljubljence v jazz in tiste, ki imajo preprosto radi odlično, prosto, svobodno, nastajajočo glasbo. Po zaključku koncertov cikla Jazz Lent se v zavetju in zavetrju atrija Vetrinjskega dvora pod taktirko kluba Wetrinsky izpevajo akustične jazz & jam zgodbe v programu izbranih, predvsem mladih glasbenih virtuozov, ki v improvizaciji in sodelovanju z mnogimi uveljavljenimi ustvarjalci izvedejo 6 krajših jazz jam sešnov z odprtim odrom za skupno muziciranje s prisotnimi glasbeniki iz Slovenije in tujine. Program Wetrinsky Jazz & Jam gradi na čudoviti tradiciji jazz after-jev, ki so v nepredvidljivih sozvočjih odprtih prostorov in deloma naključnih muzičnih povezav svojčas v sklopu Festivala Lent uigrali zvest interes gostov in tisti je ne sais quoi poletnih festivalskih noči, ko se včasih zgodi, da zaromaš po vročem mestu in se srečaš z mistiko ambienta in svežega, neukročenega igranja. Zato prisrčno vabljeni ... v vročico poletne noči.

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: