• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 90 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 90 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM

ponedeljek

26.06.2017

21:00

Večerov oder

Koncert

ZORAN ČALIĆ BAND (CRO) ● STRAY TRAIN

Zoran Čalić band

Redki so kitaristi, ki jih domače rockovsko občinstvo na koncertih pozdravi tako toplo in naklonjeno, kot se to pogosto, če že ne vedno, zgodi Zoranu Čaliću, ko stopi na oder za še en energičen in srčen koncert.

Zoran Čalić, rojen Slavonec, Vinkovčan, s prebivališčem v Brežicah, kjer se je poročil, je v sebi od nekdaj imel tisto nekaj več, kar ga je ločilo od drugih kitaristov na Hrvaškem, v Sloveniji in v regiji nekdanje Jugoslavije, kjer živijo pesmi, ki jih je pisal za številne bende. Igral je s številnimi rock skupinami, največ pa z dvema - najprej s slovitimi vinkovškimi Majkami, s katerimi so njegove pesmi in rifi pustili globoke brazde v tukajšnjem rocku, in nato z ljubljansko Big Foot Mamo, ki ji polni in plemeniti zvok že skorajda petnajst let. Zoran Čalić je eden tistih, ki se redko pojavijo na rock sceni. Je pristen glasbenik, ki mu rock'n'roll ni le pregovorni način življenja, pač pa predvsem način ustvarjanja.

Zoranov novi izziv je skupina, ki nosi njegov ime - Zoran Čalić Band, v kateri prvič odločno prevzema tudi vokalne naloge. Družbo mu delajo izbrani predstavniki slovenske rockovske scene, ki tako v živo kot na albumu U moru i plamenu navdušujejo s tenkočutno izvedbo. Tu je najprej bobnar Ivo Rimc (ex-Demolition Group, Leelojamais), ki je pravzaprav pomagal sestaviti skupino, v kateri najdemo tudi sijajnega kitarista Andraža Mazija, ki prispeva tudi milozvočno pedal steel kitaro, ter basista Jerneja Kržiča, ki se na prvenec Zoran Čalić Band podpisuje kot producent.

Navkljub Zoranovim tridesetletnim izkušnjam na sceni ali ravno zaradi njih album U moru i plamenu, ki so ga objavili marca letos, ne zveni kot plošča veterana scene pač pa kot albuma glasbenika, ki ve, od kod prihaja, in ki si želi raziskovati nove glasbene izraze. Zoran Čalić ve, da je bistveno za ustvarjanje, da ostaneš radoveden in svež, a hkrati zvest samemu sebi. Nekateri bi rekli, da je prav to bistvo rock'n'rolla. In rock'n'roll je to, kar Zoran Čalić s svojim bendom zagotavlja na slehernem odru, na katerem se pojavi. V pravem slogu in s pravim občutkom za glasbo.

Stray Train

Luka Lamut (vokal)
Niko Jug (bas)
Viktor Ivanović (bobni)
Jure Golobič (kitara)
Boban Milunović (kitara)

Slovenska blues-rock skupina Stray Train ni nepoznano, je pa vsekakor sveže ime na glasbeni sceni. Čeprav, kot boste sami ugotovili, so člani skupine stari glasbeni mački, podkovani glasbeniki, ki so svoje izkušnje in znanje strnili v zasedbi Stray Train.

Skupina je bila ustanovljena v začetku leta 2015 z idejo igranja znanih (pa tudi manj znanih) blues rock skladb in priredb v manjših klubih, z namenom kultiviranja zvoka skupine in ohranjanja glasbene kondicije. Kar je se je začelo kot majhna ideja, je postalo velika avantura. Brez posebnega načrtovanja so začele med septembrom in decembrom na plano prihajati avtorske skladbe skupine. Rezultat je prvi studijski album z naslovom “Just ‘Cause You Got the Monkey Off Your Back Doesn’t Mean the Circus Has Left Town”, posnet januarja 2016 v zgolj petih dneh na Nizozemskem.

Vas zanima, kako zveni? Predlagamo, da pridete in ga poslušate v živo.

S prijazno pomočjo: