Fantastično potovanje skozi najboljše iz obdobja disko glasbe!

Disco opera (foto Marko Pigac)
Disco opera
Disco opera
Disco opera
Disco opera
Disco opera (foto Marko Pigac)

Po dveh nepozabnih gostovanjih novosadskega Big banda ter članov zbora in orkestra Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad vas bo letošnja edicija Festivala Lent razvajala s fantastičnim potovanjem skozi najboljše iz obdobja disko glasbe!

Disko je nekoč veljal za popolni underground in alternativno sceno; za glasbeno smer, ki se je rodila iz upora in želje po nečem novem, po nečem, kar bo ljudi zvabilo k plesu in k uživanju ob bogatih kombinacijah popa, soula, funka, jazza in tudi rocka. Dejstvo je, da je disko glasba konec sedemdesetih in v začetku osemdesetih let v svet glasbe, v tedanje klube in v naša srca vnesla novo čarovnijo. Disko je prerasel glasbeno sfero in kmalu postal kompleksen družbeno-kulturni fenomen tudi izven glasbenih okvirjev. S pojavom elektronske glasbe pa so številne disko uspešnice postale znani remiksi. V našem primeru – simfonični remiksi! Uživali bomo v hitih sedemdesetih in osemdesetih let iz zakladnice izvajalcev, kot so Abba, Boney M, Bee Gees, Michel Jackson, Stevie Wonder, Donna Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry in mnogi drugi.


Zbor in orkester Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad 
Big band Novi Sad
Fedor Vrtačnik, dirigent 

Solisti:
Bojana Stamenov, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, vokal
Disco Sisters, članice zbora opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad
Gabor Bunford, tenor saksofon
Dragan Kozarčić, trobenta


Vstopnice: 23 € stojišče, 25 € sedišče (do 20. 6.) / 28 € stojišče, 30 € sedišče (od 21. 6.)

Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.