• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM
 
NOVICE

»Vroča« sredina noč s kopico glasbenih vrhuncev!

sreda

28. 06. 2017

Nocoj se obeta glasbeno najbolj pestra lentovska noč, saj bodo v zvokih odlične glasbe poleg glavnega odra z Bobom Geldofom odmevali vsi konci Lenta in mesta.

Kje začeti in za kaj se odločiti, sta sladki skrbi za sredino lentanje. Medtem ko bo Trg Leona Štuklja gostil prvo ime letošnjega festivala Boba Geldofa, tudi drugi odri ponujajo same vrhunske glasbene poslastice, ki se jih vse po vrsti splača obiskati.

Za začetek lahko obiščete vogal pri GT22, kjer bo sidro za tri večere vrgel Smeđi Šećer, rezidenčni DJ z Rijeke, ki je letos fokus programa na Glavnem trgu 22. Ogrevanje se začne že ob 18. uri in se nadaljuje tudi po predstavi We're in This Together, ki bo na sporedu ob 20. uri. Od 19.30 bo pred razprodano Dvorano Union svoja mojstrsko lucidna besedila že uglasbil Iztok Mlakar, ki bo gost eksplozivne glasbene kombinacije Marka Hatlaka in skupine Funtango. Nič ne de, če si niste zagotovili vstopnice, saj se lahko kratko malo sprehodite v čudovit ambient Artkampa v mestnem parku, kjer vas bodo od 19.30 naprej začarali indijski zvoki mednarodne zasedbe Ragamala. Po tem bo že treba sprejemati prve težje odločitve, saj bodo ob 20.30 na Jurčkovem odru pri Vodnem stolpu začeli legendarni Mladi levi, ob 21. uri bo tretje dejanje letošnjega Jazz Podija v Sodnem stolpu odigral Robert Jukić, hkrati z njim pa bodo na Večerovem odru publiko zabavali tudi Nipke & The Nipples, ki ji bom sledil kultni lik slovenske hip hop scene Recycleman, nekoč poznan tudi pod psevdonimom Ali En.

Še pred njim bodo od 22. ure naprej na Jazzlentu na Odru Zavarovalnice Sava lentovsko vročico podžigali temperametni Hot 8 Brass Band iz New Orleansa. Tudi nočno dogajanje ne bo nič manj bogato odlične glasbe in dilem za premike po mariborskih uličicah. Tisti, ki prevelikih premikov po glasbeni eksploziji na Jazzlentu ne bodo več zmogli ali želeli, se lahko ustalijo na Afterju na Minoritih, kjer bo z vedno odličnim glasbenim izborom vedril Woo D. Le nekaj korakov stran bo Mladinin oder v Jazz Klubu Satchmo od 23. ure naprej gostil naslednjega velikega talenta slovenske elektronske produkcije Aeuuma in za vrhunec večera okrog polnoči izjemen, kabarejski triphop duet iz Francije Bonnie Li. Medtem pa bodo iz kluba Wetrinsky v Vetrinjskem dvoru začel odmevati že polnočni jazzovski jam večer s slovensko-madžarsko-hrvapko navezo Petra Gyarfasa na klavirju, Hrvoja Kralja na kontrabasu in Nine Korošak Serčič na bobnih.

Na mesta … 3, 2, 1, Lent!

Nazaj na Novice