• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM
 
NOVICE

Rokerski večer na FESTIVALU LENT

četrtek

29. 06. 2017

Četrtkov večer na Festivalu Lent bo z obilico kakovostnih zasedb navdušil tudi najbolj zahtevne ljubitelje rock glasbe.

Vaska Atanasovskega mariborčanom, še posebej pa rednih obiskovalcem Festival Lent, ni potrebno posebej predstavljati. Njegov glasbeni opus in nepozabni nastopi vsakič znova nadušujejo občinstva blizu in daleč. Bo pa letos prvič, da bo skupaj s kitaristom Dejanom Lapajno in tolkalistom Marjanom Stanićem zavzel festivalski 'rock' oder, kjer bo zazvenelo veliko hitov, kot so 'Come to me', 'In the dark', Nema više ničeg', 'Volim te' in kar nekaj novih, še ne izdanih skladb. Pod imenom Vasko Atanasovski rock trio praznujejo že sedmo leto ustvarjanja in tri izdane albume, tako da bo materiala za divjanje na Večerovem odru nedvomno dovolj, da dodobra zagrejejo navzočo publiko in jo pripravijo za vrhunec nocojšnjega rockovskega glasbenega dogajanja - “izštekani” nastop petnajstčlanske zasedbe Noctiferia.

Tudi slednji so stari znanci festivala, ki so se po dveh desetletjih obstoja, v časih, ko se zdi, da so vsi glasbeni žanri že odkriti, spopadli še z akustičnim izzivom in konec leta izdali šesti album Transnatura. Zanj so se povezali s trobilno sekcijo (Jaka Birsa in Gašper Selko), godalnim kvartetom (Simbolični orkester) in angažirali dodatni vokalistki (Irena Tomažin in Sara Jeremič) s katerimi skupaj rušijo žanrske okvirje, raziskujejo in povezujejo raznolikost v ustvarjalnosti ter utrjujejo svoj status na domačih in tujih glasbenih tleh. Tej ideji bo sledil tudi nocojšnji nastop, ki bo ponudil nevsakdanji in samosvoj, žanrsko raznolik in atmosferičen glasbeni izlet o katerem se bo še dolgo govorilo.

Z rockovskimi ritmi in rifi bo od 21. ure v Sodnem stolpu stregel tudi je nov super projekt, ki je mešanica pop/rock/jazz/blues/alter/indie/etno glasbe in sliši na ime Brest. Avtor vseh skladb je fantastični slovenski jazz kitarist in skladatelj Samo Šalamon, na odru pa se jim bo posebej za Festival Lent pridružila tudi edinstvena vokalistka Vesna Zornik. Glasba je žanrsko izjemno široka, saj obsega vse od funka, bluza, umirjenih balad, sloga, rock momentov, drum'n'bassa, bossa nove in še kaj bi se našlo.

Če bo na drugih prizoriščih odmeval klasični rock, se bomo na Mladininem odru nocoj odpravili na popotovanje po modernejših podžanrih dotične glasbe. Avdiovizualna ženska zasedba Žen bo postregla s kompleksna oblika indie rocka s pridihi različnih slogovnih in žanrskih značilnosti, od post-rocka do shoegazea, math rocka, retro synthwavea ter eksperimentalne elektronike, Persons from Porlock bodo skozi nalezljive stonerske rife in rokerske vrhunce z zasanjanim vokalomobujali spomine na rockpoznih 60-ih in 70-ih, za primeren zaključek pa bo poskrbela ljubljanska zasedba Haiku Garden, s svojim edinstvenim zvokom, zastnovanem nashoegazu in dreampopu ter obogatenem z mastno distorziranimi kitarskimi izleti ter zasanjanim psihedeličnim večglasjem.

Nazaj na Novice