• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 90 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 90 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM
 
NOVICE

Razstava ob 25. Festivalu Lent

petek

17. 02. 2017

Zanimive zgodbe, nepozabna doživetja, legendarna imena, oživljanje mestnih ulic, trgov in parka - ter neponovljiv utrip festivala, ki ob pričetku poletja obarva Maribor, ujet na razstavi v Minoritski cerkvi.

Festival Lent bo junija 2017 petindvajsetič zbudil Maribor s kulturnim vrvežem in s svojstveno energijo. V času festivala mesto zaživi in zvabi ne samo na obrežje Drave, ampak tudi na ulice, trge in še posebej v mariborski Mestni park množice, željne živahnega dogajanja.

Zgodba Festivala Lent s skoraj nešteto dogodki in prigodami je tudi svetovno priznana zgodba mesta Maribor. Zgodba, ki jo je vredno obiskati in postati del nje. Prizorišča mariborske dediščine pa s svojo zgodovino dodajo prireditvam še poseben čar, ki je edinstven in neponovljiv.


Delček bogatega festivalskega fotografskega arhiva

Minoritska cerkev, kjer se odvijajo številne prireditve, koncerti in nepozabna dogajanja v času festivala, bo letos gostila tudi razstavo, ki nas bo popeljala od začetkov festivala do najnovejšega, do festivala 2017. Da,  tudi cel 25. Festival Lent je del razstave in razstava je del 25. Festivala Lent, skupaj soustvarjamo neponovljivo, budimo spomine, odstiramo še nerazkrito in ustvarjamo nove!


Knjige vtisov in vpis Dr. Johna

Utrip dogajanja, edinstven občutek lentovskega dogajanja, neponovljivo lentanje - vse to bo obiskovalec začutil na razstavi v Minoritski cerkvi, po ogledu pa se vključil še v aktualno dogajanje, se naužil Festivala Lent 2017 in soustvarjal nove zgodbe.

V Narodnem domu Maribor hranimo obilo gradiva o festivalu. Med programskimi knjižicami, članki, fotografijami, posnetki bomo izbrskali najzanimivejše, kar si boste lahko ogledali na razstavi.  Mednarodni folklorni festival FOLKART je bil prvi kamenček, iz katerega je zrasel mozaik festivalskega dogajanja.  Ste vedeli, da se je ideja za festival uličnega gledališča Ana Desetnica razvila prav na Festivalu Lent? Prireditve za otroke spremljajo Festival Lent od leta 1993, Art kamp pa bo letos upihnil deseto svečko! Spomnili se bomo legend odrov, legende, po kateri je poimenovan oder in vseh tistih, zaradi katerih je Festival Lent to kar je. Od 1996 ima Festival Lent tudi spletno stran. Cel kombi gradiva je bil pred dvajsetimi leti potreben za izdelavo programske knjižice. 


Programske knjižice festivala

Vse to in še več zanimivih zgodb festivala bo postavljeno na ogled med 23. junijem in 1. julijem 2017 v Minoritski cerkvi

Nazaj na Novice