• 23.6. - 1.7. 2017
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 31 DNI...
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Postani prostovoljec v Art kampu!

sreda

26. 04. 2017

Si želiš postati del zgodbe Art kampa 2017, festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka!

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že desetič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo od 23. junija do 1. julija 2017. Med 10. in 13. uro ter 16. in 20. uro nas bo razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo. Ustvarjamo v naravi z naravo, iz odpadnih materialov, s srcem in z glavo.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Dnevno nas obišče med tri- in pettisoč ljudi,  ki v času festivala lahko uživa v 30-ih odrskih prireditvah, 80-ih drugih dogodkih in ustvarja v okrog 300 delavnicah. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo.

Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vas vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp, biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni.

Pred pričetkom prostovoljskega dela se boste udeležili izobraževanja za prostovoljce, ki bo potekalo 26. maja, med 17.in 20. uro, in 27. maja, med 11. in 14. uro (termin si izberete sami). Udeležili pa se boste tudi priprav na prostovoljsko delo v enem izmed vikendov Poletja v parku, ki bodo potekali 3. in 4., 10. in 11. ter 17. in 18. junija v Mestnem parku Maribor.

Festival Art kamp se zaključi 1. julija, vendar s tem programi v parku še niso končani. Tako bomo z delom nadaljevali v Polentnem Art kampu, ki bo potekal vsak vikend do konca septembra 2017. Ob soboth in nedeljah, med 10. in 13.  ter 16. in 20. uro. Tudi tu nam bo pomoč prostovoljcev prišla zelo prav, tako da vas vabimo k sodelovanju tudi čez poletje.

Po zaključku boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp/Polentni Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu / Polentnem Art kampu je starost vsaj 18 let.

Prijavite se lahko do 19. maja 2017. (online prijavnica)

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo! Kontaktirate lahko koordinatorki prostovoljcev na telefonskih številkah 031 278 711 (Kristina) in 040 796 916 (Aleksandra).

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

Nazaj na Novice