• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM
 
NOVICE

FESTIVALSKI VIDEI - Lent ... čarovnija!

četrtek

06. 07. 2017

25. festival v kratkih dnevnih in končnem, skupnem videu, ki pripoveduje lentovsko zgodbo skozi besede Vas, obiskovalcev!

Festival Lent 2017: čarovnija!

Tako smo lentali na že 25. festivalu! Skozi besede obiskovalcev, ki so svojo festivalsko zgodbo zapisali na razstavi Barve in zgodbe Festivala Lent, naj vas video zapelje po Lentu, njegovih številnih prizoriščih, na nekatere izmed skoraj 400 nepozabnih dogodkov - na novo napisane festivalske zgodbe!

23. junij 2017: že prvi dan na polno

Seveda se je večer pričel z nevihto, kako pa drugače, ampak saj to je popolnoma običajno, ko pa se je pričel Festival Lent! 
Prvi dan 25. festivala si bomo zapomnili predvsem po brezčasni operi pod zvezdami La traviata v izvedbi Opere in baleta SNG Maribor, po nori čagi na Piše se leto 2017 z The Real Mckenzies, S.A.R.S. in Trash Candy, po Art kampovi sveži ustvarjalni energiji in koncertu Neishe na Odru Triglav ter DJ mojstrih na Mladininem odru. Nooora noč!
(Glasba: S.A.R.S. - Perspektiva)

24. junij 2017: Aqua Forte, spektakel na Dravi

Spektakel, kot ga v našem mestu - in daleč naokoli - še ni bilo!
Aqua Forte, predstava na reki Dravi, je v izvedbi mojstrskih francoskih uličnih gledališčnikov Cie ilotopie vrhunsko obeležila 25. obletnico Festivala Lent in nas popeljala v svet domišljije, sanj - in neverjetnega.
(Glasba: Raiven - Sijaj)

25. junij 2017: nedelja ni za počitek

Tudi na festivalsko nedeljo ni bilo preprosto izbirati med vsem živopisnim lentovskim dogajanjem povsod naokrog. Tokrat smo se (z)družili na koncertu Stereo MCs v Festivalni dvorani Lent, popolnoma pregnali dež s Sudar Percussion na Jurčkovem, poskrbeli za radovedne brbončice na SladoLentu in rajali z otroki z zmeraj poskočno in veselo Romano Krajnčan!

26. junij 2017: le kdo ne mara ponedeljkov?!

Video zapis ponedeljkovega lentanja je ujel prve nastope hudomušnih uličnih gledališčnikov, presunljivo baletno poslastico na odru pod zvezdami - predstavo Favn - Carmen - Bolero z opernim in baletnim ansamblom SNG Maribor, največjega izmed letošnjih Jazz Podijev z Big Band RTV Slovenija in avtorjem projekta Robertom Jukičem na kontrabasu ter nadaljevanje jazziranja na polnočni premieri Jazz&Jam večerov v Klubu Wetrinsky!
...resnično, le kdo ne mara ponedeljkov?!

27. junij 2017: uživamo v Art kampu

V parku, kjer domuje Art kamp, se imamo zmeraj fino! Lahko ustvarjamo, migamo, skačemo, počivamo, se okrepčamo, družimo - in veselimo :)

27. junij 2017: mesto v najlepših barvah

Mesto, ki utripa v barvah festivala!
Otvoritev mednarodnega folklornega festivala Folkart in ulična gledališča, drzni vrhunski jazzerji GoGo Penguin, srčni Triglavov dan junakov v Art kampu in zmeraj priljubljeni Orleki so le nekateri izmed dogodivščin na Festivalu Lent, ki smo jih v torek, 27. junija 2017, ujeli na kamero!

28. in 29. junij 2017: v barvah in zgodbah festivala

Maribor med Lentom zažari v norih barvah in novih zgodbah!
Tokrat smo ujeli koncerte Boba Geldofa & Banda na Glavnem, skupine Brest & Vesno Zornik v Sodnem stolpu, koncert Marko Hatlak & FUNtango & Iztok Mlakar v Salonu glasbenih umetnikov, bili smo na predstavitvi potapljanja na Benetkah in seveda na razstavi Barve in zgodbe Festivala Lent, ki je obujala 25-letne spomine in vabila vse vas, da z nami delite svojo festivalsko zgodbo!

30. junij 2017: gospe in gospodje, na Lent

Kako in kje smo lentali predzadnji dan Festivala Lent 2017?
Malo tu, malo tam in naokrog, v park smo šli na na Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR, na Gosposki zaplesali, da je bilo prav Živo Mesto, se navdušili na rock operi Jesus Christ Superstar na Glavnem odru, nato noreli na Happy Ol' McWeasel na Večerovem, se odpravili v Afriko na Pat Thomas & Kwashibu Area Band, nato pa zaključili na RH 202 v živo na Mladinin Oder.

1. julij 2017: skok v zadnji dan festivala

Deveti dan, zadnji na 25. festivalu, smo ujeli atraktivne in dih jemajoče skoke v vodo s Starega mostu ter seveda dogodek, ki privabi na tisoče obiskovalcev, izjemen zaključni ognjemet!

27. junij - 1. julij 2017: FOLKART 2017

Mariborski Folkart je poznan kot eden najvidnejših festivalov v Evropi in v svetu. Tudi njegov letošnji izbor nastopajočih skupin je navdušil, saj smo doživeli marsikaj; vse od strastnih ritmov karibskega otoka Kube, do udarnih ritmov afriških bobnov iz Burundija, preko ponosne ter čvrste Gruzije in živahne, nam bližnje Hrvaške, do skoraj mistične, starodavne Romunije ter udarne in divje Bolgarije. Dogajanje so kot zmeraj zaokrožili naši Slovenci, člani Akademske folklorne skupine Študent iz Maribora.

Video produkcija: Brane Lobnik, Matjaž Koren (video FOLKART)

Nazaj na Novice