• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 90 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 90 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM
 
NOVICE

Festival Lent - 25 let!

sreda

04. 01. 2017

Največji slovenski poletni festival na prostem bo prelomnega četrt stoletja obstoja in delovanja pričakal kot mladenič, poln moči in idej!

Maribor bomo med 23. junijem in 1. julijem 2017 spremenili v mesto mladosti, sproščenosti, igrivosti, kreativnosti in družabnosti ter ustvarili multikulturni svet v malem, kjer so dobrodošli prav vsi.

Prelomnost in raznolikost se letos odraža tudi v novi celostni podobi avtorice Sare Ozvaldič, mlade ustvarjalke, ki trenutno študira in dela v Barceloni. Avtorica novo podobo festivala gradi na povezovanju vsega, kar dela Festival Lent tako poseben; na raznolikosti programa, kultur in obiskovalcev, povezanosti ljudi, prizorišč in čutov ter mladostni radovednosti, temperamentnosti in igrivosti.

Obetajo se še številne druge novosti, gotovo pa ostaja samo eno – med 23. junijem in 1. julijem 2017 se bo na številnih prizoriščih ob Dravi in vse tja do Mestnega parka zvrstila paleta žanrsko pisanih, raznolikih, pa vendar programsko usklajenih kulturnih prireditev in dogodkov. Zato vas že 25. vabimo – pričnimo poletje na Lentu!

V prihodnjih tednih in mesecih bomo postopoma odstirali program in spremembe, ki se napovedujejo, zato vas vabimo, da nas še naprej spremljate na domači strani ter na lentovskem facebooku, instagramu in youtubu.

Na svidenje kmalu! 

Nazaj na Novice