• 22.6. - 30.6. 2018
  MARIBOR, SLOVENIJA
 • DO ZAČETKA FESTIVALAŠE 63 DNI...
 • Glavni generalni pokrovitelj
  NKBM


  • DO ZAČETKA FESTIVALA
   ŠE 63 DNI...
 • GLAVNI GENERALNI POKROVITELJ
  NKBM
 
NOVICE

Divja noč elektronskih vibracij

petek

30. 06. 2017

Zaključni vikend letošnjega Festivala Lent se bo pričel z udarnim petkovim večerom elektronske glasbe, ki bo razvajala obiskovalce “after” prizorišč in dobro vzdušje festivala širila čez radijske valove po vsej Sloveniji.

Po nepozabnem tednu glasbenih in umetniških vrhuncev se na jubilejnem 25. Festivalu Lent počasi pričenja zaključek letošnjega dogajanja. In ta bo, kot je že navada, ponovno poskrbel za divjo zabavo do jutranjih ur, ki bo postregla z zvrhano mero elektronske glasbe na Mladininem odru in after programu na Minoritih.

Ljubitelji mehkejših in bolj melodičnih elektronskih ritmov bodo na svoj račun prišli na Minoritih, kjer bo po koncertu Pata Thomasa in Kwashibu Area Banda za zvočno popotovanje poskrbel Alexander Barc, ki je požel svetovno slavo ob koncu 90-ih, ko je soustanovil skupino Jazzanova, ki še danes velja za eno najbomemnejših glasbenih skupin s področja acid jazz scene. Kot manager berlinske založbe Sonar Kollektiv je zaslužen za premnoge izdaje uspešnic, ki se razpenjajo med pop soulom in posegajo vse do najtrših plesnih bangerjev, predvsem pa krojijo usodo plesišč širom po svetu.

Mladinin oder v sodelovanju z Valom 202 in oddajo RH 202 vabi vse ljubitelje kakovostne elektronike, da se v sklopu dogodka RH 2020 v ŽIVO zavrtijo na plesišču v objemu globokih vibracij izbranega housa, tech housa in techna izpod rok štirih izvrstnih DJev. Ozračje bo ogrel mlad in obetaven Teodor G., po polnoči pa ga bo za mešalnimi mizami nasledil stari maček mariborske elekronske scene Decadenzza, ki se je prebudil iz hibernacije in 37 let po svojem začetku napovedal povratek k house glasbi. 

Glasbeno razvajanje bo nato prevzel nihče drug kot Tim Urbanya, ki ni samo producent in moderator najodmevnejše slovenske radijske oddaje o elektronski glasbi RH 202, temveč kot DJ tudi sam mnogokrat poskrbi za navdušenje na odmevnih slovenskih elektronskih festivalih in dogodkih. Za bombastičen zaključek večera pa se obiskovalcem predstavil tudi  Jan Jug, ki je pod umetniškima vzdevkoma GamuT in GMT že etablirano ime med privrženci kakovostne elektronike od Prekmurja pa vse do Ambasade Gavioli. V svoji produkciji in setih združuje elemente različnih stilov z izrazito melodiko, spretno vpleteno zgodbo, konceptom ter harmonijo in ustvarja zasanjano in dinamično fuzijo, ki deluje tako v dnevni sobi, kot tudi na plesišču.

Glasbeno dogajanje na Mladininem odru se bo nocoj v živo predvajalo tudi v radijski eter Vala 202 (96,9 Mhz), tako da boste lahko v izbrani elektroniki uživali tudi tisti, ki se ne bodo utegnili udeležiti nepozabne zabave v Jazz klubu Satchmo.

Nazaj na Novice